21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj„Oblemenco“ dispare în două săptămâni

„Oblemenco“ dispare în două săptămâni

Stadionul „Ion Oblemenco“ va dispărea complet în două săptămâni. Societatea care demolează se află în ultima etapă a lucrării, iar săptămâna viitoare va pune la pământ și tribuna oficială. Conform municipalității, proiectarea noului stadion trebuie depusă la Compania Națională de Investiții până la mijlocul lunii august, iar apoi vor începe lucrările de ridicare a noului stadion.

Societatea CON-A Sibiu, care se ocupă de demolarea Stadionului „Ion Oblemenco“, se află în ultima etapă a lucrării. Tribunele au fost scoase, iar săptămâna viitoare va fi pusă la pământ și tribuna oficială. „Lucrările merg foarte bine. Aproximativ la trei minute iese câteva o remorcă încărcată cu pământ de pe stadion. De marți (23 iunie – n.r.) se intră și în tribuna oficială. Au avut ceva probleme până acum cu intratul acolo, fiindcă mai exista un microhotel care era administrat de un privat și cu care a trebuit să discutăm ca să-și mute absolut tot mobilierul, pentru a se putea demola și tribuna oficială. Noi estimăm că undeva într-o săptămână și jumătate – două, ei se vor încadra în termenul stabilit și vor demola“, a explicat primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu.

Construcția începe după 18 august

După ce se va încheia demolarea, va continua perioada de proiectare până în luna august. „Urmează ca până pe 18 august să se termine proiectarea. Atunci este data-limită când trebuie să predea proiectul tehnic la Compania Națională de Investiții (CNI) și, imediat, societatea va primi ordin de începere a lucrărilor pentru construcția noului stadion“, a mai precizat primarul. Reamintim că de proiectarea și construcția noului stadion se ocupă tot firma CON-A Sibiu, aceasta câștigând atât licitația pentru demolare, cât și cea pentru proiectare și execuție.
În ceea ce privește valorificarea deșeurilor reciclabile, primăria s-a ocupat de licitația pentru acestea. „Noi facem valorificarea și suntem deja în lucru cu procedurile, pentru că îi încurcă tot fierul vechi care este acum în stadion. Dar trebuie să respectăm procedurile legale și să îl vindem. În ceea ce privește pământul, constructorul ne-a rugat să mai păstreze o parte din el, pentru că este necesar la construcția noului stadion“, a încheiat primarul.
Construcția noii arene sportive de la Craiova va costa aproximativ 50 de milioane de euro, iar 90% din aceste costuri vor fi suportate de CNI. Restul de 10% vin de la bugetul Primăriei Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS