5.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăAutostrada OltenieiVictor Ponta, interpelat despre „Autostrada Olteniei“

Victor Ponta, interpelat despre „Autostrada Olteniei“

Victor Ponta pe vremea când dădea impresia că se preocupă de soarta oltenilor (Foto: Arhiva GdS)
Victor Ponta pe vremea când dădea impresia că se preocupă de soarta oltenilor (Foto: Arhiva GdS)

Deputatul PNL de Gorj, Niculina Mocioi, a făcut ieri primele demersuri în campania pentru „Autostrada Olteniei“: a depus o interpelare la Camera Deputaților prin care dorește să știe poziția guvernului față de acest proiect extrem de important pentru regiune.
Deputatul PNL de Gorj, Niculina Mocioi, a adresat ieri o interpelare premierului Victor Ponta în legătură cu „Autostrada Olteniei“ Craiova – Lugoj, pentru care militează mai mulți parlamentari din regiune. „În lipsa unei infrastructuri moderne, întreaga regiune rămâne condamnată la sărăcie. Nu poți vorbi de investiții mari cu capital străin când tu, ca țară, nu reușești să creezi un coridor spre Europa. Investitorii nu pot veni în România pe calea ferată, mai ales când infrastructura feroviară lasă de dorit. Dacă vorbim de exportul de produse, este absolut necesară o cale de legătură rapidă spre Europa, pentru organizarea cu operativitate a activității de transport“, afirmă Niculina Mocioi. Deputatul arată că o asemenea autostradă nu este prevăzută în Master Planul General de Transport (MPGT) al României. Județul Gorj, deși monoindustrial, axat pe extracția de cărbune și producția de energie electrică, are „mare potențial în mai multe domenii de activitate“. Ca atare, „trebuie găsite soluții pentru crearea de alternative care să ducă la dezvoltarea cât mai multor domenii de activitate“, afirmă deputatul liberal.
Niculina Mocioi argumentează că „o autostradă ar avea nenumărate beneficii economice: ar realiza o legătură între regiunea de Sud a UE și regiunea de Vest, cu tranzit prin România și ar implica, pe lângă stimularea interesului investitorilor pentru această zonă, inclusiv o creștere a turismului, a locurilor de muncă și o majorare substanțială a exporturilor, apropiind astfel această zonă de media europeană, așa cum prevăd politicile elaborate în această direcție de către Uniunea Europeană, incluzându-se aici politicile de coeziune“. În aceste condiții, deputatul Niculina Mocioi dorește să știe „care va fi strategia guvernului în ceea ce privește acest obiectiv de mare importanță pentru infrastructura județului Gorj“. Potrivit regulamentului Camerei Deputaților (art. 175, alin. 2), premierul, el însuși deputat de Gorj, este obligat să răspundă la interpelare în cel mult două săptămâni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS