11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiovean urmărit internațional, prins în Germania

Craiovean urmărit internațional, prins în Germania

Un craiovean de 31 de ani, urmărit internațional pentru comiterea de infracțiuni informatice, a fost prins în Germania și adus în țară de ofițerii  Serviciului de Investigații Criminale.
Potrivit polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj, craioveanul Nelu Robert Trașcă, de 31 de ani, a fost adus din Germania vineri, cu o escortă formată din ofițeri ai Biroului Național Interpol și Serviciului de Investigații Criminale.
Potrivit anchetatorilor, Trașcă a fost dat în urmărire națională pe 12 septembrie 2014 și în urmărire internațională o lună mai târziu, pe 14 octombrie.
Tot vineri, Nelu Robert Trașcă a fost dus în arestul IPJ Dolj, iar, sâmbătă, Curtea de Apel Craiova l-a pus sub control judiciar. Pe durata controlului judiciar, craioveanul are mai multe obligații și nu are voie să se apropie de inculpații din dosarul penal în care este cercetat.
Nelu Trașcă este cercetat alături de alți 16 inculpați într-un dosar privind comiterea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, falsificarea instrumentelor de plată electronică și punerea lor în circulație prin retrageri frauduloase de numerar.
Pe 16 iulie 2014, ofițerii de combatere a criminalității organizate, coordonați de un procuror din cadrul DIICOT Craiova, descindeau la 86 de adrese din municipiu pentru a ridica mai mulți suspecți într-un dosar de fraude informatice. În urma perchezițiilor domiciliare, oamenii legii au ridicat 80 de laptopuri, 50 de hard-disk-uri și 150 de telefoane mobile, dispozitive de skimming, precum și diverse dispozitive pentru confecționarea aparaturii folosite la copierea datelor de pe cardurile de credit. La acțiunea oamenilor legii din Craiova au participat și reprezentanți ai Europol, iar în același timp, în Paris, au fost făcute descinderi la alți membri ai grupării acuzați că au desfășurat acțiuni de skimming. De asemenea, membrii grupului sunt acuzați că ar fi instalat fraudulos programe informatice (malware) în sistemele informatice folosite de diferite agenții de transferuri monetare din Marea Britanie, Germania, Austria, Belgia, Norvegia, introducând astfel date nereale în sistemele informatice. Prin aceast mod de operare, suspecții ar fi obținut venituri ilicite de peste 800.000 de dolari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS