17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCaz şocant la Bratovoieşti: Și-a ţinut mama moartă în casă două luni!

Caz şocant la Bratovoieşti: Și-a ţinut mama moartă în casă două luni!

Un bărbat de 48 de ani din localitatea doljeană Bratovoiești este cercetat pentru comiterea infracțiunilor de profanare de cadavre și înșelăciune. Doljeanul este acuzat că și-a ținut mama moartă în casă aproape două luni, timp în care i-a încasat pensia.

Localiatea doljeană Bratovoiești a fost cuprinsă de agitație vineri dimineață, după ce sătenii au aflat că în comuna lor se întâmplase ceva de neînchipuit. Ștefana Munteanu, de 68 de ani, murise după Paște, însă nu fusese îngropată creștinește. Oamenii au plecat spre casa femeii pentru a vedea ce s-a întâmplt. În scurt timp, Marian Costache, verișorul femeii, a lămurit lucrurile. Cornel Munteanu, de 48 de ani, și-a ținut mama moartă în casă aproape două luni. Pentru că nu i-a găsit buletinul, a motivat bărbatul.
„Eu nu am mai văzut-o de vreo două luni. Când îl întrebam ce e cu mama lui, îmi spunea ba că e bolnavă, ba că e răcită. Spunea câte și mai câte și nu voia să mă lase să intru în curte! Când l-am întrebat de ce nu o scoate măcar în curte, a spus că i-a dat medicamente, și-a mai revenit și o să o scoată. Mi-am dat seama că ceva nu este în regulă și azi-dimineață (vineri dimineață – n.r.), după ce el a plecat la pește, intrai în curte. Ușa de la intrare era închisă, dar tot am simțit un miros îngrozitor. Am bătut în ușă, în geamuri, nimic! Îmi dădui seama că e ceva și mă dusei la poliție. Când am intrat cu poliția în casă, am găsit-o în pat, moartă“, a povestit Marian Costache.
„Bine, mă nenorocitule, să îți lași tu mama neîngropată! Nu zicea nimic, dădea din umeri! A zis doar că nu i-a găsit buletinu’, dar nu știu ce să zic! Dacă venea și îmi spunea, rezolvam cumva și cu buletinul. Luam o adeverință, ceva, dar o băgam în groapă. Cred că nu a avut bani să o îngroape, nu știu ce a fost în capul lui!“, a continuat Costache. Bărbatul a mai explicat că femeia avea o pensie de aproximativ 850 de lei, pe care o primea pe card. În ultimii doi ani, Cornel Munteanu se ducea la Craiova în fiecare lună și scotea pensia mamei sale de pe card. Vineri, oamenii legii au stabilit că Munteanu a încasat pensia mamei de două ori după ce femeia a murit. O dată în mai, iar a doua oară joi, 11 iunie.

Cercetat pentru profanare de cadavre și înșelăciune

O verișoară a femeii, Gheorghița Fota, a povestit că, într-adevăr, Cornel susținea că mama lui este bolnavă. „Când treceam la biserică, în fiecare duminică, o vedeam pe Fănica la poartă, pe scaun. De câtva timp încoace nu am mai văzut-o. Îl întrebam pe el, pe fi-su, ce face văruța Fănica. Îmi spunea că este în casă, privește la televizor. Că e cam bolnăvioară. Într-un timp, le-am spus și vecinilor, când treceam pe aici venea un miros greu. Le spuneam că au ceva pe uliță, o mortăciune, ceva. Ei spuneau că a fost un câine mort lângă șosea și poate de acolo vine mirosul“, a spus Gheorghița Fota. Vineri, femeia a aflat de unde venea mirosul greu.
Un bărbat din Bratovoiești, Minel Buzescu, care era la curent cu declarațiile date de Cornel Munteanu în fața polițiștilor, a explicat că femeia de 68 de ani a murit pe 28 aprilie. „Îmi spuse clar că nu a găsit buletinul și de aia nu a îngropat-o! Ne povesti că, înainte de a muri, i-a cerut apă. A murit în brațele lui, pe 28 aprilie, când i-a dat apă să bea. A recunoscut că a luat pensia mamei de două ori, o dată în mai și a doua oară ieri (joi – 11 iunie). O scotea de pe card, de la CEC Bank“, a spus Minel Buzescu.
Cazul a fost preluat de o echipă de ofițeri criminaliști din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județuluii Dolj, iar după primele cercetări, oamenii legii au stabilit că femeia a decedat după Paște. Data probabilă a decesului și cauza morții vor fi stabilite însă de medicii legiști, după efectuarea necropsiei.
Polițiștii doljeni au precizat pentru Gazeta de Sud că bărbatul de 48 de ani este cercetat pentru comiterea infracțiunii de profanare de cadavre, dar și pentru înșelăciune, pentru că a încasat pensia mamei sale decedate.

Și-a ținut o lună bebelușul mort în casă

Un caz asemănător a fost înregistrat în Dolj la începutul anului trecut. În urma cercetărilor, polițiștii doljeni au stabilit că o elevă de 16 ani de la Liceul „Dimitrie Filişanu“ din Filiași, a născut la jumătatea lunii ianuarie, acasă, iar abia după o lună a aruncat bebeluşul mort la un tomberon. Fata le-a spus anchetatorilor că bebeluşul s-a născut mort, dar că, de teamă, nu a spus nimănui.
Eleva a fost trimisă în judecată pentru comiterea infracțiunii de profanare de cadavre, iar pe 26 mai, judecătorii din Filiași au hotărât ca inculpata să facă, timp de o lună, un stagiu de formare civică sub coordonarea Serviciului de Probaţiune Dolj.

Profanarea de cadavre

Potrivit Codului Penal, sustragerea, distrugerea sau profanarea unui cadavru ori a cenuşii rezultate din incinerarea acestuia se pedepseşte cu închisoarea de la șase luni la trei ani. Profanarea prin orice mijloace a unui mormânt, a unei urne funerare sau a unui monument funerar se pedepseşte cu închisoare de la trei luni la doi ani sau cu amendă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS