10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSalubritatea, acuzată că dă spre adopție câini cu viermi

Salubritatea, acuzată că dă spre adopție câini cu viermi

Cățelușa a fost adoptată din adăpostul de la Breasta, iar adoptatorii se plâng de starea în care animalul le-a fost dat, fiind deparazitat necorespunzător (Foto: Lucian Anghel)
Cățelușa a fost adoptată din adăpostul de la Breasta, iar adoptatorii se plâng de starea în care animalul le-a fost dat, fiind deparazitat necorespunzător (Foto: Lucian Anghel)

O craioveancă este nemulțumită de tratamentul care i-ar fi fost aplicat unuia dintre câinii adoptați de tatăl său din adăpostul canin de la Breasta. Femeia spune că, la două zile după ce animalul a fost adus acasă, a observat că pielea lui era plină de viermi. Salubritatea neagă acuzațiile aduse și spune că fiecare câine este deparazitat la intrarea în adăpost, atât intern, cât și extern.

O femeie din Craiova, Oana Măciucă, ne-a scris pe adresa redacției după ce tatăl său a adoptat doi câini de la ecarisajul din Breasta. Femeia ne-a semnalat faptul că unul dintre ei, o femelă, avea viermi pe suprafața pielii, fapt pe care l-a constatat la două zile după adopție. „Tatăl meu s-a dus să adopte un cățel. A vrut, inițial, să o ia doar pe ea, dar a mai luat încă unul. Am văzut de la început că ea mirosea foarte urât, dar am zis că îi facem o baie, că o tundem. Când i-am dat sâmbătă cu mâna prin păr, am văzut că blănița era umedă. Când am băgat foarfeca să tund, cățelușa avea, efectiv, pumni de viermi pe ea. Mâncau din ea, avea găuri. Arăta ca un burete cu găuri. Acum este dată cu apă oxigenată și betadină. Am sunat imediat la veterinar ca să mi se spună cum să o tratez. Mă nemulțumește că era în această stare“, a explicat Oana Măciucă.
Pe pielea animalului se pot vedea mai multe răni care au început să se vindece ușor-ușor, însă femeia a precizat că nu s-a gândit să-i facă poze câinelui atunci când a sesizat situația.
Formularul de adopție al câinilor este datat în 4 iunie 2015, adopția petrecându-se săptămâna trecută. Deși femeia susține că are un formular de adopție pentru un singur câine, pe formularul de adopție sunt înregistrate două serii de microcip, fapt sesizat și de Salubritate. Totuși, Oana Măciucă a explicat că, la adopție, tatăl său a primit un singur carnet de sănătate, cel al femelei. „I-au dat contract de adopție doar pentru ea, au spus că celălalt este microcipat. Mă deranjează faptul că nu mi-au dat contract de adopție și pentru celălalt. Eu cum demonstrez că e al meu? Ei pot să vină să îl ia oricând. Am primit și un singur carnet de sănătate“, s-a plâns femeia.

Salubritatea: Cățelușa a fost deparazitată

Reprezentanții SC Salubritate Craiova SRL, care are în subordine adăpostul canin de la Breasta, a explicat că această cățelușă, atunci când a intrat în ecarisaj, a fost deparazitată atât intern, cât și extern, efectuându-se o nouă deparazitare și în timpul șederii. „În momentul intrării unui câine în adăpost, acesta este deparazitat prin administrarea unui tratament injectabil, care are acțiune atât internă, cât și externă. La fel s-a procedat și în acest caz, în data 18.05.2015. Mai mult, în timpul șederii în adăpost, s-a efectuat o nouă deparazitare externă“, a declarat purtătorul de cuvânt al Salubrității, Cristina Ghenea, pentru GdS.
Totodată, aceasta a precizat că au fost emise două carnete de sănătate, câte unul pentru fiecare câine. „În momentul adopției, proprietarul a primit două carnete de sănătate, câte unul pentru fiecare dintre patrupedele adoptate, iar formularul declarației-angajament, pe care orice adoptator are obligația de a-l semna, conține, în acest caz, două numere de microcip. Așadar, domnul Măciucă este proprietar cu acte în regulă al celor doi câini adoptați din adăpostul nostru“, a precizat purtătorul de cuvânt al societății.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS