17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCâinii de salvare și de companie, la examen în Craiova

Câinii de salvare și de companie, la examen în Craiova

Craiova a fost, ieri, gazda unui examen internațional pentru câinii de salvare și de companie. Examenul s-a desfășurat în două locații: la Aeroportul din Craiova și la hipodromul din Parcul „Nicolae Romanescu“. „Este o etapă în calendarul competițional chinologic pentru câinii de căutare-salvare și companie. Din punct de vedere tehnic, este un examen internațional foarte important, pentru că este o etapă de calificare pentru campionatul național, care va avea loc în luna septembrie“, a explicat Liviu Ionescu, președintele Centrului Național de Educare Canină.
La examen au participat 14 exemplare din toate regiunile țării, constituind o paletă variată de rase. „Au venit exemplare canine atât din lumea civilă, cât și din structurile statale, respectiv Ministerul de Interne – Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. Se încearcă, astfel, crearea unei baze de date reale cu câini, în care vor fi introduși cei care absolvă aceste examene cu cele mai mari punctaje. Avem astăzi (duminică – n.r.), aici, exemplare de Retriever, Labrador, Ciobănesc belgian, englez, Cane Corso, Saint-Bernard, Amstaff, deci rase care aparent sunt atipice pentru această specialitate, dar totuși care au un potențial de a deveni câini de căutare-salvare“, a mai precizat Liviu Ionescu.
Reamintim că, în luna octombrie a acestui an, Craiova va fi gazda campionatului național al câinilor de salvare pentru misiuni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS