10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljZece zile de dezinsecție terestră

Zece zile de dezinsecție terestră

SC Salubritate Craiova SRL a demarat, în noaptea de 2 iunie, a doua campanie de dezinsecție din acest an și prima realizată prin pulverizare terestră. Aceasta va dura până pe 12 iunie. Conform unui comunicat de presă emis de Salubritate, lucrătorii societății au efectuat operațiunea de distrugere a larvelor în zona lacurilor din Craiova, pe o suprafață de 17,2 hectare, dar și dezinsecția Parcului „Nicolae Romanescu“ și în zonele adiacente.
„În noaptea de 3 iunie, este programată dezinsecția în Parcul Tineretului, cimitirele Nord și Sineasca, zonele verzi de pe bulevardul Nicolae Titulescu, strada Maria Tănase și de la Casa Științei și Tehnicii, precum și cele din Cornițoiu Vechi. Echipele care acționează la nivelul Craiovei vor demara intervenția în celelalte cartiere ale Craiovei pe 4 iunie, începând cu ora 24.00, aceasta urmând să se desfășoare în funcție de condițiile meteorologice existente“, se arată în comunicatul transmis.
„Am decis demararea unei noi campanii de dezinsecție la mai puțin de două săptămâni față de etapa precedentă, având în vedere condițiile atmosferice de până acum, condiții care favorizează înmulțirea țânțarilor, muștelor și căpușelor. Dezinsecția va avea loc, de această dată, la sol, pentru a spori eficacitatea acțiunilor noastre“, a declarat Eliza Peța, director general al SC Salubritate Craiova SRL.
Produsele biocide folosite în cadrul acestei intervenții sunt Extratox și Supertox, substanțe din grupa a treia de toxicitate, avizate de Ministerul Sănătății. Suprafața totală pe care va avea loc dezinsecția este de 810 hectare, graficul complet al intervenției putând fi consultat pe site-ul www.salubritate-craiova.ro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS