21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljLansări de carte în Craiova

Lansări de carte în Craiova

Editura Aius lansează cartea poetei Liliana Hinoveanu, „Doar împrumutând zborul”, apărută la „Aius” în acest an. Lansarea va avea loc vineri la Casa de Cultura „Traian Demetrescu”, la ora 12.29, eveniment la care vor participa 29 de invitați, cartea Lilianei Hinoveanu avand 29 de poeme.
Tot vineri, începând cu ora 11.00, în organizarea Filialei Craiova a Uniunii Scriitorilor din România, va avea loc la Muzeul de Etnografie (Casa Baniei) lansarea cărții „Fel de învățături” a scriitorului Cristian Liviu Burada. Volumul de poezie al scriitorului oltean a apărut la Editura Spirit Românesc din Cetatea Băniei și cuprinde ultimele creații poetice ale acestuia. Autorul a fost distins cu Premiul pentru poezie al Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Craiova pentru volumul „Echerul fosforescent şi alte câteva lumini” (2009).

Brâncușiologul Horia Muntenuș, din nou în Craiova

Sâmbătă, între orele 12.00 – 17.00, la Casa de Cultură „Traian Demetrescu”, în Salonul Medieval, are loc o întâlnire cu scriitorul și brâncușiologul Horia Muntenuș. Acesta își va  lansa și la Craiova volumul „Dincolo de stelele reci”; totdată, va fi vizionat filmul documentar despre Brâncuși, realizat de Horia Muntenuș (documentare și regizare): „Calea eroilor: istoria unei capodopere”. La manifestarea de sâmbătă de la „Tradem” va participa și scriitorul Dinu Condurache. Cei doi au fost și în martie în Bănie cu prilejul ediției a II-a a Zilelor Brâncuși din Craiova, atunci când scriitorul Horia Muntenuș a dat citire unei scrisori deschise adresate președintelui României privind restaurarea corectă în 2015 a operelor marelui Brâncuși de la Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS