5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjTermen-limită la Ministerul Economiei pentru extinderea Parcului Industrial de la Sadu

Termen-limită la Ministerul Economiei pentru extinderea Parcului Industrial de la Sadu

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Premierul Victor Ponta a dat un termen-limită conducerii Minsterului Economiei pentru a rezolva problema înfiinţării unui nou parc industrial în nordul judeţului Gorj. Este vorba de cunoscuta problemă a extinderii actualului Parc Industrial de la Bumbeşti-Jiu, care trenează de aproape cinci ani. În ciuda eforturilor administraţiei locale şi judeţene şi a demersurilor făcute la nivelul mai multor ministere, problema pare să nu aibă rezolvare. Dosarul transferului de patrimoniu este blocat între ministere şi nimeni nu a părut să vină cu o soluţie clară. Este vorba de transferul a 11 hectare de teren din administrarea Uzinei Mecanice de la Sadu în patrimoniul Consiliului Judeţean Gorj. Cu terenul şi halele aferente ar fi trebuit să fie extins actualul Parc Industrial de la Bumbeşti-Jiu sau să fie înfiinţat un nou parc industrial pentru judeţul Gorj.

Aşteaptă un răspuns clar

Potrivit prefectului de Gorj, Alin Văcaru, termenul acordat de premierul Victor Ponta se împlineşte la sfârşitul acestei săptămâni, însă autorităţile mai pot aştepta până la jumătatea săptămânii viitoare, pentru a se vedea dacă vreo hotărâre de guvern va fi trecută pe ordinea de zi a şedinţelor de guvern.
„Premierul Victor Ponta a trasat un termen de până pe 5 iunie, maximum 10 iunie, pentru prezentarea unor soluţii din partea Ministerului Economiei, astfel încât să rezolvăm această problemă de ani de zile a Parcului Industrial. A fost văzută ca o problemă de birocraţie. Voinţă a fost: guvernul a şters datoriile Uzinei Mecanice Sadu. Apoi pot să confirm faptul că vor fi aprobate fondurile necesare pentru retehnologizare, dar nu se rezolvă încă problema transferului dreptului de administrare asupra acelui patrimoniu. Uzina Mecanică de la Sadu dă semne că lucrurile merg mai bine. Recent, oamenii au luat salariile întregi şi aşa mici cum sunt lumea a fost mulţumită. Au contracte, există materie primă. Aşteptăm acum o decizie a guvernului în legătură cu Parcul Industrial, pentru că este o zonă în care putem să le oferim ceva investitorilor“, a precizat Alin Văcaru, prefectul judeţului Gorj. Suprafaţa totală a Parcului Industrial de la Bumbeşti-Jiu este în prezent de 186.200 de metri pătraţi pe care se află amplasate imobile construite de 38.000 de metri pătraţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS