10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţi: Măroiu Adrian şi Tudosie Octavian, pompieri la datorie şi-n timpul liber

Mehedinţi: Măroiu Adrian şi Tudosie Octavian, pompieri la datorie şi-n timpul liber

Pasiunea pentru meseria pe care o au, dar şi spiritul civic de care dau dovadă ori de câte ori au ocazia, i-a făcut pe pompierii Măroiu Adrian şi Tudosie Octavian să se afle duminică seara, în mijlocul unei situaţii de urgenţă, chiar dacă aceştia nu se aflau la serviciu.

Un accident rutier petrecut duminică seara, în jurul orei 21.30, la intersecţia străzilor Kiseleff şi Traian, din municipiul Dr.Tr.Severin, a fost la un pas să ia amploare, dacă doi pompieri care se aflau în zonă nu ar fi intervenit la timp pentru îndepărtarea pericolului.
Imediat după impact, pompierul Măroiu Adrian, care locuieşte în zonă, a ieşit din casă în cel mai scurt timp posibil, deplasându-se la locul evenimentului pentru a veni în sprijinul pasagerilor celor două autoturisme. Cel de-al doilea pompier, Tudosie Octavian, se afla în vizită la nişte prieteni, când a auzit zgomotul. În urma producerii impactului între două autoturisme, două persoane au suferit politraumatisme. Una dintre acestea se afla în afara autoturismului Logan, însă cu unul dintre membrele inferioare prins între fiarele contorsionate ale autoturismului.
Pompierii au reuşit să elibereze piciorul victimei, evaluându-i starea şi monitorizând-o, încercând să-l liniştească până la sosirea ambulanţelor SAJ. Cum existau scurgeri de combustibil dintr-un autoturism grav avariat, pompierii au intervenit imediat pentru a îndepărta pericolul iminent de producere a unui incendiu.
Cei doi pompieri sunt modele de devotament şi spirit civic, atât pentru colegii acestora, cât şi pentru concetăţenii lor. Pasionaţi de meseria pe care o au, dar şi ghidaţi de sentimentul de solidaritate faţă de semeni, nu a fost pentru prima dată când cei doi pompieri au participat la astfel de evenimente. Plt. maj. Tudosie Octavian este şeful unei gărzi de intervenţie din cadrul Detaşamentului Drobeta Tr. Severin, iar lt. Măroiu Adrian lucrează ca inspector de prevenire în cadrul ISU „Drobeta”.
Pentru profesionalismul şi modul exemplar în care s-au comportat, manifestând curaj şi solidaritate faţă de aproapele său, conducerea ISU „Drobeta” al judeţului Mehedinţi îi felicită pe lt. Măroiu Adrian şi plt. maj. Tudosie Octavian, recompensându-i cu citarea prin Ordin de Zi pe Unitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS