11.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljExpo Flora, spectacol de culori în Bănie

Expo Flora, spectacol de culori în Bănie

Expo Flora, expoziție cu vânzare de flori, mobilier și unelte de grădinărit, a ajuns la cea de a XXXII-a ediție la Craiova. În perioada 29 mai – 1 iunie, în fața Centrului Multifuncțional, peste 30 de expozanți veniți din toată țara au adus oltenilor flori pentru amenajarea grădinilor, teraselor sau chiar a interioarelor locuințelor. Craiovenii au fost interesați de diverse plante, în special de leandru, petunii și mușcate.
„Am cumpărat doar un leandru. În fiecare an vin să iau ceva pentru că prețurile sunt accesibile“, a spus o craioveancă.
„Am luat salvie. Caut în mod special flori de grădină. Prețurile sunt acceptabile, dar frumusețea acestui târg este că poți să vezi toate florile la un loc. E o plăcere să vezi flori“, a adăugat alt craiovean.
Trandafiri de dulceață, lalele, petunii, mușcate curgătoare, mandarini, măslini, lămâi, ienuperi sau gladiole, expuse într-un spațiu de 2.500 de metri pătrați, sunt câteva dintre florile care au încântat vizitatorii târgului.
Prețurile au pornit de la 0,50 bani bulbul de lalea sau gladiolă, 1 leu bulbul de begonie, 7 lei ghiveciul de mușcate, 10 lei petuniile, 12 lei leandrul alb sau 50 de lei măslinul.
Expozanții au adus plante cultivate de ei sau importate din țări precum Olanda, Ungaria, America de Sud sau America Centrală.
„Am adus plante de exterior precum tuia, ienuperi sau aceri și plante de interior, cum sunt cactușii. Oamenii caută atât plante de interior, cât și plante de exterior. Se găsesc flori pentru bugetul fiecăruia pentru că prețurile variază de la zece lei până la 400 de lei“, a spus Delia Popa, comerciantă din Cluj-Napoca.
Târgul de flori, mobilier și unelte de grădinărit Expo Flora a fost organizat de Primăria Municipiului Craiova.
Claudia Cocoș, studentă în anul II, Facultatea de Litere, specializarea Jurnalism, Craiova

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS