15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAsfaltăm și noi strada Bariera Vâlcii?

Asfaltăm și noi strada Bariera Vâlcii?

Pe strada Bariera Vâlcii se circulă, de anul trecut, în condiții de șantier (FOTO: Anca Ungurenuș)
Pe strada Bariera Vâlcii se circulă, de anul trecut, în condiții de șantier (FOTO: Anca Ungurenuș)

Strada Bariera Vâlcii din Craiova, aflată în reabilitare pe fonduri europene, nu a intrat, încă, la asfaltare. În urmă cu câteva săptămâni primăria și constructorul anunțau începerea asfaltării străzii, dar acum câteva zile, doar câțiva muncitori lucrau la montarea de borduri. În primele zile ale lui iunie ar urma să înceapă turnarea asfaltului, care va fi achiziționat de la o firmă din Bănie.

Pe strada Bariera Vâlcii din Craiova bate vântul mai rău ca de obicei. Lucrările sunt oarecum blocate de câteva săptămâni, chiar înainte ca GdS să relateze problema neînțelegerilor financiare care au avut loc între liderul de asociere al contractului de reabilitare, Tel Drum SA, și constructorul de pe strada Bariera Vâlcii, Imob Lux Construct. „Am avut această informare de la cel care lucrează, de la constructorul respectiv (Imob Lux Construct – n.r.). Se pare că au fost niște probleme care au blocat o scurtă perioadă de timp aprovizionările și nu au avut tot ce a trebuit cei care lucrează în zonă. Este probabil o problemă internă a lor, însă noi nu avem, la ora aceasta, nici o datorie. Toate facturile emise de liderul de asociere sunt achitate la zi. Probabil că în contractul lor și în relațiile lor sunt stabilite niște termene de plată, niște modalități de decontare“, explica, la acea vreme, viceprimarul Craiovei, Mihail Genoiu. Tot la acea vreme, atât constructorul, cât și reprezentanții municipalității anunțau că problemele financiare s-au rezolvat și că se poate începe fără probleme asfaltarea în câteva zile.
„Săptămâna aceasta (4-10 mai – n.r.) ar trebui să ne vină asfaltul, pentru a turna de la pod, de la benzinărie până la pușcărie. Dar vom începe asfaltarea de săptămâna viitoare, pentru că acum plouă și nu putem“, explica, la acea vreme, reprezentantul Imob Lux Construct, Ionuț Sava. Minunea, însă, nu s-a văzut până acum.

Săptămâna trecută, pe întreaga lungime a străzii Bariera Vâlcii se aflau doar câțiva muncitori care lucrau la montarea de borduri (Foto: Anca Ungurenuș)
Săptămâna trecută, pe întreaga lungime a străzii Bariera Vâlcii se aflau doar câțiva muncitori care lucrau la montarea de borduri (Foto: Anca Ungurenuș)

„Probabil că de pe 2 iunie se vor apuca“

Conform reprezentan­ților constructorului, întârzierea s-a produs din cauza că s-a decis ca asfaltul să fie luat din alte părți. „Trebuia să aducem asfalt de la Alexandria, dar din cauza distanței prea mari care trebuia să fie parcursă, am decis să luăm din Craiova. Am vorbit cu societatea Domarcons și vom lua asfalt de la ei“, a precizat inginer Radu Ștefan, șef de șantier din partea Imob Lux Construct. Informația a fost confirmată și de viceprimarul Craiovei, Mihail Genoiu, care a explicat că asfaltarea va lua startul la începutul lunii iunie.
„Începând cu 30 mai au spus că vor lua asfaltul. Probabil că de pe 2 iunie se apucă de asfaltat. Noi am făcut niște adrese și am convocat factorii de decizie într-o ședință în ziua de joi, să vină directorii și să purtăm o discuție. În această perioadă, ei mai invocă și ploile ca motiv de întârziere. Teoretic, firma are ca termen de finalizare data de 15 noiembrie, dar nu cred că e nevoie de atâta timp pentru ce mai este de făcut“, a precizat viceprimarul Genoiu. Rămâne de văzut dacă noul termen al asfaltării se va concretiza, de această dată.
Situația de pe Bariera Vâlcii a fost relatată de GdS în mai multe rânduri. Constructorul a avut probleme din cauza lucrărilor la canalizare, din cauza solului și, ulterior, problemele financiare amintite mai sus. Proiectul face parte dintr-un contract cu finanțare europeană care mai include străzile Caracal și Râului. Situația este mai degrabă disperată pentru cei care tranzitează sau își desfășoară activitatea în zonă, deoarece pe strada Bariera Vâlcii se circulă în condiții de șantier, destul de grele și pentru cele mai rezistente mașini.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS