8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljFujikura și Cooper Standard, așteptate în noul parc tehnologic al CJ Dolj

Fujikura și Cooper Standard, așteptate în noul parc tehnologic al CJ Dolj

Președintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, a anunțat ieri în cadrul ședinței lunare de consiliu, că două firme de calibru din industria auto, Fujikura și Cooper Standard, doresc să se stabilească în noul parc industrial al județului, High Tech Park. Investițiile pe care doresc să le facă cele două firme vin în contextul în care Ford a anunțat că din 2017 dorește să construiască un nou model de autoturism la Craiova.
„Suntem foarte plăcut surprinși să constatăm că, în ultimul timp, această zonă este din ce în ce mai căutată și datorită faptului că unele zone s-au săturat, dacă vorbim de Ardeal, de Cluj, și de împrejurimi, unde s-a ajuns ca pentru angajări firmele să plătească bonus 1.000 -2.000 de lei numai ca să aducă oamenii, or, la noi nu știu cum să vină pe un salariu minim pe economie (…). Ne-am întâlnit cu firme foarte mari, cam cu majoritatea firmelor care sunt în Ford, pentru că, partea bună cu Ford este că a anunțat că, din 2017, trece la producția unui nou tip de automobil. Asta înseamnă că firmele care sunt producătoare de componente nu mai pot produce exact în același loc și va trebui să iasă undeva în afară. Ne-am întâlnit cu Standard Cooper și cu Fujikura care are peste 6.500 de salariați în România și care ar dori să dezvolte o investiție în această zonă cu 600-800 de salariați“, a spus Prioteasa. Producătorul de cablaje auto Fujikura Automotive România este parte a grupului japonez Fujikura și are vânzări glo­bale de peste 5,1 miliarde de euro şi 44.000 de angajaţi. Cooper Standard este deja furnizor al Ford România.
Administratorul High Tech Park, consilierul local Marin Nicoli, a precizat că firmele din domeniul auto care doresc să facă investiții au solicitat introducerea rapidă a utilităților și construirea unor hale pe care să le închirieze pe o perioadă de zece ani. „High Tech este o ispită pentru cei care doresc să deschidă investiții greenfield în Craiova. Am primit vizita unor firme puternice din industria auto care doresc ca noi să intrăm foarte repede cu utilități, pentru că vor să pornească în acest an procesul investițional. Este vorba de firme din familia Ford care au acceptat să genereze investiții greenfield, dar au cerut să găsim antreprenori cu bani care să construiască hale pentru ei“, a spus Nicoli.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS