16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCristina Calangiu rămâne în arest

Cristina Calangiu rămâne în arest

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au respins, ieri, o cerere de înlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu formulată de avocatul Cristinei Calangiu, fostul viceprimar al municipiului Craiova. Hotărârea instanței nu este definitivă și poate fi contestată la Curtea de Apel Craiova de către inculpată.

Reamintim că, la începutul lunii mai, procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a Cristinei Calangiu, dar și a lui Radu Smarandache, șef serviciu în cadrul Direcției Generale de Asistență și Protecția Copilului (DGASPC) Dolj, Rodica Țenea, consilier juridic în cadrul Primăriei Craiova, Maria Manolache, director general adjunct în cadrul DGASPC Dolj, Lavinia Oprea, șefa Centrului de Consiliere și Asistență Specializată pentru Persoanele cu Tulburări de Spectru Autist din cadrul DGASPC Dolj, dar și a Ioanei Munteanu, zisă Luminița.

În referatul prin care au cerut arestarea preventivă a fostului viceprimar al Craiovei, procurorii anticorupție au menționat că, „în intervalul 2012 – 2014, Calangiu Cristina Mariana, care ocupa funcţia de viceprimar al municipiului Craiova, calitate în care răspundea de spitalele care ţineau de primărie, respectiv Spitalul nr. 3, „Filantropia“ şi Spitalul TBC, a avut o înţelegere infracţională cu inculpata (…) și, prin intermediul acesteia, a pretins şi primit sume de bani cuprinse între 7.000 şi 8.000 de euro de la mai multe persoane, pentru a interveni în vederea angajării acestora ca asistenţi medicali“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS