13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjŞefa de la Asistenţa Socială din Târgu Jiu vrea în libertate

Şefa de la Asistenţa Socială din Târgu Jiu vrea în libertate

Teodora Ciobanu a contestat decizia de arestare preventivă (Foto: Eugen Măruţă)
Teodora Ciobanu a contestat decizia de arestare preventivă (Foto: Eugen Măruţă)

Şefa Direcţiei de Asistenţă Socială, din cadrul Primăriei Târgu Jiu, Teodora Ciobanu, a contestat la Curtea de Apel Craiova decizia prin care a fost arestată preventiv pentru 30 de zile. Ciobanu a fost reţinută la sfârşitul săptămânii trecute sub acuzaţia de luare de mită în formă continuată. Directoarea ar fi pretins sume de bani pentru a-şi promova subalternii sau pentru a face angajări. „În perioada 2007-2015, inculpata Ciobanu Teodora Cristina, în calitate de director în cadrul Direcției Publice de Protecție Socială (DPPS) Târgu Jiu, a pretins de la mai multe persoane sume de bani cuprinse între 4.000 de lei și 3.000 de euro, primind în final suma totală de aproximativ 4.000 de euro. Sumele de bani au fost pretinse și primite de inculpata Ciobanu Teodora Cristina în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în vederea angajării sau promovării persoanelor respective pe diferite funcții (infirmier, asistent medical etc.) din cadrul instituției publice unde inculpata își desfășura activitatea“, potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Potrivit anchetatorilor, Teodora Ciobanu ar fi pretins câteva mii de euro pentru a-i lăsa postul altei persoane. În cadrul primăriei a fost înfiinţată Direcţia de Turism, funcţia de director urmând să fie ocupată de Teodora Ciobanu, astfel că cealaltă instituţie avea postul de şef vacant.

Primarul nu comentează

Primarul municipiului Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, vizat de procurorii anticorupţie în alt dosar, a refuzat să comenteze arestarea Teodorei Ciobanu pentru luare de mită. Subalterna lui Cârciumaru şi-ar fi negociat plecarea din funcţie pentru suma de 5.000 de euro. Edilul s-a ferit să facă vreun comentariu la adresa situaţiei în care se află Teodora Ciobanu, deşi va trebui să o suspende din funcţie, dacă directoarei i se va respinge contestaţia la decizia de arestare preventivă. „Părerea mea e că nu pot să comentez nimic, fiind vorba de o anchetă în desfăşurare. Nu ştiu când va putea să fie sau nu suspendată. Trebuie să lăsăm oamenii legii să îşi facă datoria. Până atunci, nu am ce să comentez. Cei care trebuie să analizeze și să hotărască în baza legii vor decide în acest caz, iar oamenii legii trebuie lăsaţi să îşi facă datoria“, a declarat Florin Cârciumaru, edilul primarului din Târgu Jiu.

Îi cere demisia primarului

Eduard Berca, consilier municipal al PNL, i-a cerut ieri, public, demisia lui Florin Cârciumaru pentru că primăria funcționează cu cinci şefi cercetați penal. Pe lângă Teodora Ciobanu, ar mai fi de amintit şi cazurile lui Raul Chiriac, şeful Serviciului Investiţii, sau al Erminei Păsărin, şefa Serviciului Urbanism, vizaţi de procurori în dosarul reabilitării faţadei Primăriei Târgu Jiu. Este vorba de execuţia de lucrări fără să fi existat autorizaţiile necesare prevăzute de lege în cazul modernizării unor imobile monument-istoric. Raul Chiriac, şeful Serviciului Urbanism, a şi fost reţinut anul trecut, după ce a fost acuzat de abuz în serviciu. În acelaşi dosar mai este cercetată şi o funcţionară din cadrul Serviciului Urbanism.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS