14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAndreea Munteanu, cetăţean de onoare al oraşului Târgu Jiu

Andreea Munteanu, cetăţean de onoare al oraşului Târgu Jiu

Andreea Munteanu le-a mulţumit celor prezenţi pentru titlul acordat (FOTO: Eugen Măruţă)
Andreea Munteanu le-a mulţumit celor prezenţi pentru titlul acordat (FOTO: Eugen Măruţă)

Gimnasta Andreea Munteanu, din comuna gorjeană Bustuchin, a primit ieri titlul de Cetăţean de onoare al municipiului Târgu Jiu. Înmânarea distincţiei a avut loc la şedinţa festivă a Consiliului Local Târgu Jiu, organizată în cadrul Zilelor Oraşului. La eveniment au participat părinţii şi rudele campioanei europene la bârnă, reprezentanţi ai Prefecturii şi Consiliului Judeţean Gorj, precum şi întreaga conducere a Primăriei Târgu Jiu. De altfel, singurul proiect de pe ordinea de zi a şedinţei festive a avut ca obiect acordarea titlului de Cetăţean de onoare pentru gimnasta Andreea Munteanu, care a fost învoită de la lotul naţional pentru a putea participa la acţiunea pregătită de Consilul Local şi Primăria Târgu Jiu. Pe lângă faptul că a devenit cetăţean de onoare al municipiului Târgu Jiu, Andreea Munteanu a fost recompensată şi cu suma de 10.000 de lei pentru performanţa de la Campionatul European din Franţa.

Al doilea titlu de cetăţean de onoare

Andreea Munteanu a primit cel de-al doilea titlu de cetăţean de onoare, după ce anul trecut i-a fost acordată aceeaşi distincţie şi de către comuna natală, Bustuchin. Dacă autorităţile din Bustuchin au promis că sala de sport din comună va purta numele gimnastei, conducerea Primăriei Târgu Jiu are ca obiectiv construirea unei săli de gimnastică în municipiu, care, de asemenea, să poarte numele Andreei Munteanu şi să devină o bază de pregătire pentru noi talente sportive. Gimnasta s-a declarat emoţionată şi le-a mulţumit reprezentanţilor Primăriei Târgu Jiu şi consiliului local pentru premiul şi distincţia oferite în semn de apreciere pentru rezultatele şi munca de până acum: „Le mulţumesc tuturor celor care au fost alături de mine, comunei Bustuchin, municipiului Târgu Jiu, mă simt onorată pentru că am primit titlul de cetăţean de onoare al municipiului Târgu Jiu. La concursuri, întotdeauna am emoţii, nu mă aşteptam să devin cetăţean de onoare, nu m-am gândit nici o clipă la asta şi mă bucur foarte mult că am primit acest titlu. Mă pregătesc pentru competiţiile din vară, în toamnă sunt Mondialele la Glasgow, anul viitor este olimpiada cea mai importantă, sunt şanse să câştig şi aurul, atâta timp cât muncesc și îmi doresc acest lucru. Este multă muncă, dar este şi frumos şi merită“, a spus Andreea Munteanu, care a promis şi alte medalii de aur pentru România.

Primarul a promis sală de gimnastică

Primarul din Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, a felicitat-o pe Andreea Munteanu şi a promis că noua sală de gimnastică din Târgu Jiu va purta numele ei. „În primul rând, în numele dumneavoastră ţin să îi mulţumesc acestui minunat copil că a acceptat să devină cetăţean de onoare al municipiului nostru. Să știţi că, cu ani în urmă, consiliul local a mai făcut un gest asemănător şi a acordat titlul de cetăţean de onoare – şi nu a greşit cu nimic, după cum timpul a demonstrat – lui Florin Mergea, care evolua în acea vreme la juniori, unde alături de Horia Tecău a câştigat turneul de la Wimbledon. Am considerat că pentru oraşul Târgu Jiu este o onoare să acorde un titlu de cetăţean de onoare pentru un asemenea rezultat. Mai ales că am considerat onorabil pentru noi ca prin demersurile pe care le facem să acordăm acest titlu domnişoarei şi o felicit în nume personal, cât şi în numele tuturor cetăţenilor, felicit părinţii, în mod special bunicii, deoarece sunt sigur că au avut un cuvânt de spus la formarea Andreei, pe domnul primar din Bustuchin pentru grija pe care i-a purtat-o şi i-o poartă în continuare Andreei. Îi urez succes şi multă sănătate şi în 2016 o să oblig acest oraş să dea viitoarei săli de sport numele Andreea Munteanu“, a declarat Florin Cârciumaru, primarul municipiului Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS