21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljStrada Putnei, praf și pulbere

Strada Putnei, praf și pulbere

Lucrările la rețeaua de apă au făcut impracticabilă o stradă din Craiova. Craterele rămase în urma lucrărilor de schimbare a conductelor le face viața un chin atât șoferilor, cât și localnicilor. În plus, aici sunt două grădinițe și zilnic părinții sunt nevoiți să-și poarte copiii prin praf și gropi.
Pe strada Putnei din Craiova mai bine nu treci dacă nu ai treabă. În urma lucrărilor demarate la rețeaua de apă, strada este impracticabilă pe un sens de mers.
„Lucrările au început pe 4 septembrie 2014, s-au înlocuit conductele de apă. Lucrarea s-a terminat, dar strada a rămas spartă. Pe o bună porțiune din stradă se poate circula doar pe un singur sens (intrările dinspre strada Henri Coandă și strada Spaniei). S-au format gropi foarte mari, mașinile din zonă și-au distrus suspensiile, se circulă foarte greu, să nu mai amintesc și de trotuare care n-au mai fost întreținute de zeci de ani și care pe cea mai mare parte din stradă nici nu mai există. Pe strada Putnei funcționează două grădinițe, Dumbrava Minunată și Eden“, a spus Claudia Frînculescu, care locuiește pe strada Putnei, într-un e-mail trimis pe adresa GdS.
În plus, din doi în doi metri strada este brăzdată de șanțurile rămase în urma introducerii conductelor prin care fiecare abonat este racordat la conducta principală. Lucrările au demarat în toamna anului trecut, dar nici acum nu au fost finalizate, deoarece constructorul întâmpină probleme. „Lucrează aici de astă-toamnă. Au băgat presiune și am înțeles că au probleme cu conductele și s-au oprit. Acum nu vin nici să termine lucrările, nici să repare strada“, a spus o vânzătoare de la un chioșc de pe strada Putnei.
Într-adevăr, în jur nici urmă de muncitor sau utilaje, doar praf și cratere acoperite cu pământ și piatră spartă. În capătul unei alei se deschide o groapă din care iese la iveală o conductă de apă.
Reprezentanții administrației locale susțin că pe strada Putnei este încă șantier și, prin urmare, lucrările nu s-au încheiat.
„Acolo din câte cunosc se lucrează pe Master Plan, constructorul este Mitliv. Am înțeles că au avut probleme cu rețeaua, pentru că au băgat presiune și le curge apă pe undeva. Trebuie să verifice întregul sistem să vadă pe unde le scapă apă. Cred că lucrările trebuie să se finalizeze undeva în vară. Acesta ar fi motivul întârzierii“, a declarat Radu Preda, City managerul municipiului Craiova.
În schimb, reprezentanții Companiei de Apă Oltenia (CAO), beneficiarul lucrărilor, dau asigurări de săptămâna viitoare se vor relua lucrările pe strada Putnei și se vor finaliza. „Am luat legătura cu constructorul și ne-au dat asigurări că de săptămâna viitoare vor continua lucrările pe strada Putnei. Au întrerupt momentan aici din cauză că au avut lucrări prioritare în altă zonă. Vor finaliza lucrările la rețeaua de apă, apoi vor readuce strada la starea inițială“, a precizat Mihaela Chirițescu, reprezentantul CAO.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS