24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalCampania "Şi TU poţi deveni POLIŢIST", continuă în unitățile de învățământ din Mehedinți

Campania „Şi TU poţi deveni POLIŢIST”, continuă în unitățile de învățământ din Mehedinți

Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii împreună cu Serviciul Resurse Umane şi Compartimentul Relaţii Publice, au organizat şi desfășurat astăzi o acţiune informativă la Colegiul Naţional “TRAIAN”, din municipiul Drobeta Turnu Severin.
Activităţile se desfăşoară în cadrul Campaniei  naţionale “Şi TU poţi deveni POLIŢIST“ care are drept scop promovarea în rândul elevilor de liceu, a profesiei de poliţist şi a ofertei educaţionale a instituţiilor de învăţământ, iniţiată de către Inspectoratul General al Poliţiei Române – Institutul de Cercetarea şi Prevenire a Criminalităţii.
Printre subiectele abordate amintim informarea elevilor privind oportunităţile oferite de statutul de elev/student, inclusiv cele din punct de vedere social (asigurare cazare, masă, echipament, asistenţă medicală gratuită, asigurarea unui loc de muncă la absolvire), promovarea ofertei educaţionale a instituţiilor de învăţământ – Academia de Poliţie şi cele două Şcoli de Agenţi de Poliţie, prezentarea programei şcolare, a dotărilor instituţiilor etc.
Întâlnirea a avut un caracter interactiv, s-au purtat multiple discuţii privind modalităţile de selecţie, recrutare a tinerilor, a ofertei educaţionale din unităţilor de învăţământ specializate – Şcolile de Agenţi de Poliţie şi Academia de Poliţie „A. I. Cuza” Bucureşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS