11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj Alive Band, energie și pasiune

Alive Band, energie și pasiune

DSC_1374

Cinci tineri craioveni, energici, legați de aceeași pasiune și de dragostea pentru muzică. Un singur nume – Alive Band.

Cântă live, sunt plini de viață. Sunt Alive. Trăiesc și respiră muzică, iar scena este locul în care se simt cu adevărat bine. Trupa a fost înființată în septembrie 2014 și îi are în componența sa pe Andreea Vișan – voce, Eduard Cotoară – chitară, voce, Andrei Urucu – chitară bass, Alin Milosav – clape, voce – și Ovidiu Fugaru – tobe. Fiecare a venit în trupă cu experiența sa muzicală și au reușit într-un timp scurt să cucerească publicul în fața căruia au evoluat. Au trecut și granițele Doljului, susținând recitaluri în Turnu Severin și București.

Povești din trupă

Pasiunea pentru muzică și dorința de a împărtăși din bucuria și entuziasmul lor și altora i-au adus împreună. Povestea pe portative muzicale a fiecărui component a început să se scrie în anii copilăriei. Eduard și Andreea au debutat la Palatul Copiilor din Craiova.
„Am luat legătură cu scena de la vârste mici, pe vremea când mergeam la Palatul Copiilor și cântam. Într-o zi am găsit o chitară veche prin casă, la care mai cânta tata, și mi-am zis să încerc și eu. Am început cu folk. Apoi am vrut să extind orizonturile și am decis să trec pe alte genuri, coveruri după trupe celebre, Metallica, Iron Maiden, Black Sabbath. Am continuat să evoluez. Astăzi împreună cu cei din trupă abordăm toate genurile, pentru că până la urmă fiecare are frumusețea lui“, ne mărturisește Eduard Cotoară.
Interesant este și periplul muzical al Andreei, început tot în sălile de canto ale Palatului Copiilor. „După anii petrecuți la Palatul Copiilor, am cântat o perioadă și la Clubul Electro. Când am plecat la facultate în străinătate, am avut norocul să intru într-o companie de teatru. Am făcut musical în Spania și Italia. A fost o perioadă frumoasă, plină de satisfacții“, povestește Andreea.
După zece ani s-a întors în România, unde i-a cunoscut pe băieții alături de care avea să formeze sufletul bandului Alive. Pasionată de muzică, susține că nu ar putea trăi fără ea, fără ritmul ei, care o însoțește de mică.
Cel mai experimentat dintre cei cinci este Alin. Un mentor și un ajutor deosebit pentru formație, este omul lor orchestră, cântând la tot ce se poate numi instrument.
Ovidiu are ritmul în sânge și totul prinde viață după al său „un, doi, un, doi, trei, patru“ bătut cu bețele de tobă. S-a născut ascultând muzică, întrucât tatăl său era solist la nai. Acest instrument nu l-a atras. A descoperit chitara și nu s-a declarat mulțumit. Doar atunci când tobele au intrat în viața sa și-a găsit drumul pe portative muzicale.
Și totuși „Basul este cel mai important!“. Cel puțin asta susține Andrei. Este un tânăr talentat, autodidact. A învățat și a crescut din și prin muzică, „furând“ câte o notă și câte un acord.
„Chitara bass, luptătorul din umbră, m-a atras atunci când am început să aprofundez stilurile muzicale. Am rugat-o pe mama să-mi ia o chitară. Am primit-o de Crăciun, dar era una clasică. Am încercat să cânt la ea. Nu mi-a plăcut, așa că am vândut-o, am mai strâns bani și mi-am luat chitara bass, cea mult dorită. Am făcut apoi câteva meditații și apoi a fost drum întins“, mărturisește Andrei.
Fiecare poveste a celor cinci membri, fiecare experiență muzicală trăită individual au dus la consolidarea trupei Alive Band.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS