10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljZilele Porților Deschise la Universitatea din Craiova

Zilele Porților Deschise la Universitatea din Craiova

Liceenii din anii terminali au șansa să se informeze despre oferta educațională a celor zece facultăți din cadrul Universității din Craiova. Joi și vineri, instituția de învățământ superior și-a deschis porțile pentru toți cei interesați să devină studenți, reprezentanții facultăților fiind pregătiți să răspundă la toate întrebările tinerilor.

 
Alegerea profesiei este un punct esențial în dezvoltarea tinerilor. Facultatea este următorul prag de formare profesională după terminarea anilor de liceu. Elevii care nu și-au ales încă unitatea de învățământ superior pe care să o urmeze pot merge și astăzi în Holul Central al Universității din Craiova (UCV), între orele 9.00 – 17.00, unde reprezentanții facultăților le oferă toate informațiile de care au nevoie.
În cadrul evenimentului „Zilele Porților Deschise – 2015“, toate cele zece facultăţi ale UCV organizează întâlniri cu tinerii care își doresc să urmeze o facultate. Ieri, în Holul Central al UCV au venit elevi din toată Oltenia.
„Întotdeauna Universitatea din Craiova prezintă oferta educaţională a celor zece facultăţi. Astăzi împreună cu World Vision România am organizat un eveniment mai aparte, în sensul că am adus cu autocare elevi din liceele importante ale Olteniei, au venit peste 125. Cu microbuzele puse la dispoziție au venit elevi din Horezu și Râmnicu Vâlcea, din Corabia, Caracal, Filiași și Calafat. Desfăşurăm mai multe activităţi cu aceştia, prezentăm oferta educaţională şi îi consiliem astfel încât să înţeleagă de ce trebuie să-şi aleagă ruta profesională astăzi şi cât de important este să facă alegerea corectă. Foarte mulți dintre absolvenții liceului își aleg ruta profesională fie la îndrumarea părintelui, fie după cum sună mai bine profilul. Și mâine (vineri – n.r.) fiecare facultate are un stand de prezentare de unde elevii pot se ia toate informațiile de care au nevoie. Cu microbuzele puse la dispoziție au venit elevi din Horezu și Râmnicu Vâlcea, din Corabia, Caracal, Filiași și Calafat“, a declarat Stelian Bărăgan, directorul Centrului de Consiliere și Orientare în Carieră din cadrul UCV.

Elevii din toată Oltenia, interesați de facultățile craiovene

Roxana Eftimie este una dintre elevele care au venit din Râmnicu Vâlcea să afle ce șanse îi oferă Universitatea din Craiova. „De la școală ni s-a spus dacă vrem să participăm la un proiect despre cum vedem noi că am putea obține succesul și care ar fi metodele prin care le-am obține. Am venit din Râmnicu Vâlcea. Am venit alături de colegi și profesori. Este o inițiativă destul de bună, o experiența frumoasă din care avem multe de învățat și ne poate fi de ajutor pe viitor“, a spus Roxana.
Și elevi ai liceelor craiovene au trecut ieri pe la standurile facultăților. Georgiana Gârd, elevă la Liceul „Traian Vuia“ din Craiova, nu este încă hotărâtă asupra facultății pe care vrea să o urmeze și de aceea a venit să vadă ce i s-ar potrivi cel mai mult.
„Aș fi interesată de Facultatea de Pedagogie, dar încerc să văd și ce alte opțiuni mai există. O să trec pe la toate standurile și cred că așa o să reușesc să mă decid. Încă mai am timp să aleg. Mi se pare foarte bine că toate facultățile sunt strânse la un loc și că putem să venim să ne informăm“, a spus Georgiana Gârd, elevă la Liceul „Traian Vuia“ din Craiova.
La standurile facultăților tinerii viitori studenţi au posibilitatea să găsească răspunsuri despre cum se va organiza admiterea la facultatea aleasă, ce acte sunt necesare pentru întocmirea dosarului de înscriere, câte locuri la buget şi la taxă sunt disponibile, la ce universităţi din străinătate ar putea primi bursă, dar și cum arată campusurile în care vor fi cazaţi.

Admitere pe bază de examen la Facultatea de Automatică și Calculatoare

Facultatea de Automatică și Calculatoare a prezentat și câteva noutăți față de anul universitar precedent.
„Noutatea este că la secțiile calculatoare română și calculatoare în engleză de anul acesta se introduce examenul de admitere. Pentru examen, elevii vor avea de ales între informatică și matematică. Cine se descurcă și la matematică, și la informatică va putea ieși programator. Prin introducerea examenului de admitere încercăm să aducem la această facultate doar oameni pasionați pentru a ridica nivelul. Astăzi (ieri – n.r.) s-au prezentat studenți și s-au arătat interesați, dar cred că sunt mai atrași de slujbele din domeniu, de salariile pe care le oferă angajatorii din Craiova. Încercăm să producem câți mai mult studenți, cât mai bine pregătiți și pentru asta avem nevoie să îi selectăm înainte“, a explicat Sorin Ilie, asistent universitar la Departamentul de Calculatoare și Tehnologia Informației din cadrul Facultăţii de Automatică și Calculatoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS