15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMunicipiul Târgu Jiu găzduieşte „Cupa Narciselor la Rallycross“

Municipiul Târgu Jiu găzduieşte „Cupa Narciselor la Rallycross“

Cei mai buni piloţi de buggy se vor reuni la Târgu Jiu
Cei mai buni piloţi de buggy se vor reuni la Târgu Jiu

Cei mai buni piloţi de buggy din ţară se vor întâlni la sfârşitul acestei săptămâni la Târgu Jiu, în prima etapă a Campionatului Naţional de Rallycross. Pe 9 şi 10 mai, la Baza Sportivă de Autocross din Târgu Jiu, cartierul Preajba, se va desfăşura competiţia sportivă „Cupa Narciselor la Rallycross“, considerată prima etapă din Campionatul Naţional de Rallycross. Concursul are loc sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv. Competiţia este organizată de CS Auto-Moto ISECO Târgu Mureş în colaborare cu Asociaţia „Raiderii“ Târgu Jiu, cu sprijinul Primăriei Târgu Jiu. La acest eveniment sunt aşteptaţi 35 de sportivi licenţiaţi (juniori şi seniori) din ţară. Aceştia vor participa la 11 clase de specialitate rallycross şi autocross. Pentru pasionaţii de motorsport din Târgu Jiu, competiţia de rallycross reprezintă o noutate, deşi ramura autocross buggy recent afiliată Federaţiei Române de Automobilism Sportiv, la iniţiativa membrilor Asociaţiei „Raiderii“ Târgu Jiu, are o tradiţie de peste 15 ani în municipiu.

Peste 2.000 de spectatori, aşteptaţi la eveniment

Potrivit organizatorilor, la Târgu Jiu a fost construit primul buggy destinat competiţiilor sportive şi a avut loc prima competiţie de buggy din România.
„Concursul va debuta sâmbătă, de la ora 10.00, când sunt programate verificările tehnice, antrenamente libere şi cronometrate, precum şi desfăşurarea primei şi celei de-a doua manşe de concurs. Duminică, tot de la ora 10.00, va avea loc a treia manşă de concurs şi stabilirea rezultatelor parţiale pentru finale. Susţinerea finalelor pe fiecare clasă este programată de la ora 12.30, urmând ca între orele 15.00 şi 16.00 să fie organizată festivitatea de premiere. La finalul evenimentului se va desfăşura competiţia «Pilot pentru o zi», destinată publicului prezent. În cadrul acestei activităţi, maximum zece persoane ce posedă permis de conducere (vechime de minimum trei ani) vor efectua contra cost un scurt antrenament de recunoaştere pistă şi apoi o manşă cronometrată cu una dintre maşinile puse la dispoziţie: Subaru Impreza şi buggy 1400. Premierea participanţilor se va face cu medalii şi diplome, în ordinea timpilor obţinuţi“, a declarat preşedintele Asociaţiei „Raiderii“ Târgu Jiu, Vasile-Florin Şerban.

Duminică are loc şi Sărbătoarea Narciselor

Tot duminică şi tot la Preajba are loc şi Sărbătoarea Narciselor, organizată de Primăria Târgu Jiu, lângă Poiana Narciselor. Programul manifestărilor cuprinde, de asemenea, competiţii sportive de ciclism, cros şi fotbal. De la ora 9.00 este programată la biserica din localitatea componentă o slujbă religioasă. De la ora 11.00, va avea loc un concurs cu premii, de degustare a vinurilor locale. Participanţii la petrecerea câmpenească vor putea asculta muzică de promenadă oferită de fanfara oraşului şi vor putea urmări şi un program de muzică şi dansuri populare susţinut de Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului“. De la ora 14.30 va avea loc premierea câştigătorilor tuturor competiţiilor sportive. Sărbătoarea Narciselor va beneficia şi de participarea a zeci de comercianţi cu tarabe şi terase, cărora nu li se va percepe taxă pentru ocuparea terenului.

Panouri de avertizare pentru cei care rup narcisele

Autoritățile din municipiul Târgu Jiu au amplasat din această săptămână panouri de avertizare în Poiana Narciselor, pentru ca oamenii să știe că riscă amenzi uriașe, de până la 5.000 de lei, dacă rup florile. Un târgujian care a cules zeci de narcise a fost deja sancționat cu avertisment de către un echipaj al Poliţiei Locale. Primăria Târgu Jiu şi-a propus să împrejumuiască de anul viitor Poiana Narciselor, care este arie protejată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS