10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPoliţist local, judecat pentru şantaj

Poliţist local, judecat pentru şantaj

Laviniu Ardeoaică  a fost prins în flagrant în timp ce primea suma  de 1.500 de lei  de la un întreprinzător  din târgul auto (Foto: Eugen Măruţă)
Laviniu Ardeoaică
a fost prins în flagrant în timp ce primea suma
de 1.500 de lei
de la un întreprinzător
din târgul auto (Foto: Eugen Măruţă)

Un poliţist local din Târgu Jiu a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu pentru comiterea infracţiunii de şantaj. Potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, Laviniu Ardeoaică a fost prins în flagrant în timp ce primea suma de 1.500 de lei de la un întreprinzător din târgul auto. Poliţistul fusese jignit de afacerist în urma unui incident rutier. Pentru a nu depune plângere împotriva acestuia, omul legii i-a propus suspectului să ajungă la o înţelegere. Anchetatorii au stabilit că, în perioada 23 martie – 8 aprilie, funcţionarul public ar fi lăsat să se înţeleagă că doreşte o sumă de bani pentru a nu formula plângere împotriva bărbatului care i-ar fi adresat cuvinte jignitoare, aspecte care ar fi fost filmate de un coleg de serviciu. Agentul i-a promis afaceristului că nu va difuza în mass-media înregistrarea respectivă. Poliţia a fost sesizată însă şi a organizat un flagrant, în urma căruia poliţistul local a şi fost reţinut. Dosarul a fost trimis spre judecare la Judecătoria Târgu Jiu.

Poliţişti locali, condamnaţi pentru lovire

Laviniu Ardeoaică nu este primul poliţist local din Târgu Jiu care are probleme cu legea. Alţi doi poliţişti locali din Târgu Jiu au fost condamnaţi la închisoare cu suspendare pentru că l-au bătut pe Alin Calotă, un taximetrist din municipiu. Agentul de poliţie Dumitru Joiţa a fost condamnat de Judecătoria Târgu Jiu la un an şi zece luni de închisoare cu suspendarea executării pedepsei, iar agentul Ion Cristinel Statie – la un an şi şase luni de închisoare cu suspendarea executării pedepsei. Dumitru Joiţa şi Cristinel Statie au fost judecaţi pentru următoarele acuzaţii: purtare abuzivă, fals intelectual şi uz de fals. Magistraţii târgujieni au mai decis ca agenţii de poliţie să efectueze şi muncă în folosul comunităţii. Dumitru Joiţa a fost pus să presteze o muncă neremunerată pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul DGASPC Gorj sau la Grădiniţa cu Program Prelungit „Constantin Brâncuşi“ din Târgu Jiu. Cristinel Statie va munci, tot două luni, fie în cadrul Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională, fie la Grădiniţa cu Program Prelungit „Vis de Copil“, din municipiu. Oamenii legii au fost obligaţi să îi achite o mie de lei daune morale taximetristului Alin Calotă. Decizia Judecătoriei Târgu Jiu nu este definitivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS