10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocal Fiu de procuror din Olt, reţinut pentru trafic de droguri

Fiu de procuror din Olt, reţinut pentru trafic de droguri

Bogdan Noajă, fiului procurorului Ştefan Noajă de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, a fost reţinut de procurorii DIICOT pentru 24 de ore, după ce ieri a fost prins în flagrant în timp ce ridica două colete cu droguri, de la Poșta din Piatra Olt. Alături de acesta a mai fost reţinut şi prietenul său Vasile Pădurețu.

Procurorii DIICOT, sprijiniţi de ofiţerii SCCO Olt, l-au prins pe Bogdan Noajă ridicând împreună cu amicul său Vasile Pădureţu două colete ce conţin produse suspecte a fi droguri. Cei doi primiseră marfa din Bucureşti.

Potrivit oamenilor legii, Bogdan Noajă, împreună cu alţi doi prieteni, Tănase Stoiculescu şi Andrei Bădiţă, au constituit un grup infracţional organizat şi au vândut droguri de risc (cannabis), dar şi produse etnobotanice (B 52), supuse Legii 194/2011 privind combaterea operaţiunilor cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive. Cei trei l-au cooptat şi pe Vasile Pădureţu, care vindea etnobotanice, pretinzând că sunt produse legale, autorizate.

Cercetările au arătat că Noajă era cel care se ocupa în mod expres de procurarea stupefiantelor, în special cannabis, iar pentru vânzare membrii grupului aveau zone din Slatina deja stabilite. Astfel, fiul procurorului oltean şi Tănase Stoiculescu vindeau cu precădere în zona Liceului „Ion Minulescu”, iar Andrei Bădiţă în zonele Steaua şi Zahana. Vasile Pădureţu se ocupa numai de etnobotanice – B 52. Cei patru tineri se află acum la audieri la sediul SCCO Olt, având calitatea de suspecţi. Alte aproximativ 20 de persoane sunt în faţa anchetatorilor, unii dintre ei fiind consumatori.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei patru membri ai grupului infracţional organizat riscă să stea după gratii până la 15 ani.
Colegii tatălui său de la DIICOT l-au urmărit luni bune şi au mai decoperit că tânărul, care acum e reţinut, era ajutat de un poliţist pentru a-şi desfăşura activitatea informaţională, potrivit B1TV.

Procurorul Ştefan Noajă a fost implicat în mai multe scandaluri. El a dat mai multe decizii de neîncepere a urmăririi penale pentru Bercea Mondial. În plus, fostul primar al orațului Slatina, Darius Valcov, l-a acuzat că a ascuns probe importante într-un dosar al interlopului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS