16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalOlt: Prinşi în flagrant cu substanţe psihoactive

Olt: Prinşi în flagrant cu substanţe psihoactive

Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Olt împreună cu  ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Olt  au surprins în flagrant pe suspecţii N.I.B. şi P.V., în timp ce ridicau de la un oficiu poştal de pe raza judeţului Olt, două colete ce conţineau produse succeptibile de a avea efecte psihoactive.

Potrivit procurorilor, există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2014, pe raza municipiului Slatina, s-a constituit un grup infracţional organizat format din suspecţii N.I.B., S.T. şi B.A.N care a avut ca principală activitate infracţională procurarea şi comercializarea de droguri de risc şi substanţe psihoactive.
S-a reţinut că începând cu anul 2014 şi până în prezent, pe lângă droguri de risc, membrii grupului infracţional organizat, cu intenţie, au comercializat fără drept şi  produse succeptibile de a avea efecte psihoactive, pretinzând sau disimulând că acestea sunt produse autorizate potrivit legii sau a căror comercializare este permisă de lege, în cadrul grupului fiind cooptat şi suspectul P.V.
În urma cercetărilor efectuate în cauză a rezultat că  drogurile erau distribuite cu precădere în zona unui liceu de pe raza municipiului Slatina.
La sediul DIICOT- Biroul Teritorial Olt  vor fi aduse, în vederea audierii,  un număr de 25 persoane.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii. Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul  Serviciului pentru Acţiuni Speciale Olt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS