22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljTânărul care a ucis o femeie cu mașina, condamnat cu executare

Tânărul care a ucis o femeie cu mașina, condamnat cu executare

Rupi Curte a fost arestat preventiv pe 18 decembrie, iar în prezent este tot după gratii (Foto: Arhiva GdS)
Rupi Curte a fost arestat preventiv pe 18 decembrie, iar în prezent este tot după gratii (Foto: Arhiva GdS)

Magistrații de la Judecătoria Craiova au hotărât, marți, să-l condamne la doi ani și cinci luni de închisoare cu executare pe un tânăr de 23 de ani care, în decembrie 2014, s-a urcat la volan, deși nu avea permis de conducere, a ucis o femeie și a fugit de la locul accidentului. Asta, deși inculpatul și-a recunoscut faptele pentru a avea parte de o reducere a pedepsei.
Accidentul în care și-a pierdut viața o femeie de 61 de ani s-a produs în seara zilei de 16 decembrie 2014, în comuna doljeană Breasta. Din primele cercetări ale poliţiştilor din cadrul Biroului Rutier Craiova s-a stabilit că Valeria Ionică, de 61 de ani, din Breasta, care se afla în fața unui magazin din comună, a fost accidentată mortal de un autoturism Saab înmatriculat în București.
Șoferul mașinii a pierdut controlul direcției într-o curbă, a ieșit de pe drum și a lovit-o în plin pe femeia de 61 de ani care se afla pe trotuar. După producerea accidentului, șoferul și-a abandonat mașina și a fugit, iar în aceeași seară oamenii legii au început cercetările pentru identificarea fugarului. Acesta a fost prins la o zi după producerea accidentului mortal. Este vorba de Rupi Curte, de 23 de ani, din Bucureşti, care, potrivit reprezentanților IPJ Dolj, locuiește fără forme legale în Craiova.
De asemenea, polițiștii de la Rutieră au stabilit că tânărul nu are permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule. În fața polițiștilor, Curte a declarat că a fugit de la locul accidentului pentru că s-a speriat. Nu a putut explica însă de ce nu a anunțat producerea accidentului sau de ce nu s-a prezentat la poliție. Pe 18 decembrie, Rupi Curte a fost arestat preventiv pentru comiterea a trei infracțiuni: de ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului și conducere fără permis.
Tânărul a fost trimis în judecată în februarie, anul acesta, iar marți, pe 28 aprilie, magistrații de la Judecătoria Craiova l-au găsit vinovat și condamnat pentru cele trei infracțiuni comise în seara zilei de 16 decembrie.
Inculpatul și-a recunoscut faptele și a fost condamnat la un an și șase luni de închisoare pentru ucidere din culpă, un an și cinci luni pentru părăsirea locului accidentului și opt luni pentru conducere fără permis. Instanța a contopit pedepsele și au aplicat un spor de 11 luni, astfel că inculpatul urmează să execute doi ani și cinci luni de închisoare. De asemenea, în ședința de marți, judecătorii au dispus ca Rupi Curte să rămână în arest. Hotărârea instanței nu este definitivă și poate fi contestată atât de inculpat, cât și de procurori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS