13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjScandal cu miros de blat între asociaţii şi preşedintele Clubului Pandurii

Scandal cu miros de blat între asociaţii şi preşedintele Clubului Pandurii

Eugen Pârvulescu, preşedintele suspendat al Clubului Pandurii
Eugen Pârvulescu, preşedintele suspendat al Clubului Pandurii

Eugen Pârvulescu a fost suspendat pentru o perioadă de trei luni din funcţia de preşedinte al Clubului de fotbal Pandurii Târgu Jiu. Decizia a fost luată de asociaţii Clubului Pandurii, în urma unor suspiciuni de blat, în legătură cu meciul de fotbal pierdut de Pandurii în faţa celor de la „U“ Cluj. În partida respectivă, echipa pandurii a ratat şi un penalti. De asemenea, s-a vorbit despre o întâlnire anterioară partidei de fotbal, între Eugen Pârvulescu şi un oficial de la „U“ Cluj. În urma suspiciunilor respective s-a vorbit despre o decizie a FRF, care a stabilit că se impun verificări. Eugen Pârvulescu a organizat miercuri o conferinţă de presă, pe tema suspendării sale, susţinând că de dimineaţă a găsit pe birou o hotărâre a membrilor AGA, semnată de Ion Călinoiu, Laurenţiu Ciurel, Florin Cârciumaru şi Viorel David, prin care a fost suspendat până pe 29 iulie. Motivul, suspiciunile de blat la meciul cu U Cluj. „Dânşii se sesizează după ce s-a scris în presa locală, centrală. Am făcut adrese către DNA, FRF, fac apel să vină să ancheteze şi dacă Pârvulescu a făcut blat să mă ducă la puşcărie pe viaţă“, a spus Pârvulescu, care s-a arătat deranjat că nu a fost întrebat în legătură cu decizia care urma să fie luată şi nici unul dintre asociaţi nu i-a mai răspuns la telefon.

Nu are voie să îl întâlnească pe Marin Condescu

Eugen Pârvulescu a mai declarat că a semnat un acord cu cei de la Pandurii şi nu a avut voie să îl întâlnească pe Marin Condescu şi nici nu a făcut acest lucru. La un moment dat a apărut informaţia că unul dintre motivele pentru care a fost îndepărtat din club a fost o întâlnire cu fostul preşedinte Marin Condescu. Tot în conferinţa de presă, în mod ironic, Pârvulescu a dedicat victoria cu Dinamo lui Dorin Ioana, administratorul clubului, numit de Complexul Energetic Oltenia. Dorin Ioana este şeful Corpului de Control al Complexului Energetic Oltenia şi este omul care controlează modul în care sunt cheltuiţi banii clubului, 70% din finanţare fiind asigurată de Complexul Energetic Oltenia.

Cârciumaru despre Pârvulescu

Florin Cârciumaru, primarul municipiului Târgu Jiu, a declarat că nu crede că Pârvulescu este vinovat de aranjarea vreunui meci. „În ultimul timp, în jurul echipei au apărut suspiciuni legate de jucătorii care pariază, legate de factorii din conducerea Clubului,  legate de aranjarea unor meciuri. Zvonuri au apărut mai ales după meciul cu „U“ Cluj. Suspiciunile se îndreaptă către domnul Pârvulescu. Eu nu cred că acest om este implicat în aranjarea de rezultate și meciuri. Pentru a menține o atmosferă constructivă, pentru a evita suspiciunile și pentru a fi o unitate în echipă, s-a ajuns la concluzia că domnul Pârvulescu trebuie suspendat și o comisie va investiga aceste zvonuri“, a spus Florin Cârciumaru, primarul municipiului Târgu Jiu.

Vlad Munteanu respinge acuzaţiile de blat

La rândul său, administratorul special al clubului Universitatea Cluj, Vlad Munteanu, a respins miercuri acuzaţiile de blat. „Nu pot să cred aşa ceva! E cea mai mare idioţenie posibilă pe care puteam să o aud pe anul ăsta. Se umbreşte munca antrenorilor, a jucătorilor care au fost pe teren. Toată lumea a văzut că ne-am dat viaţa pe teren, Pandurii au avut şi ei un joc foarte bun, dar nu au putut să marcheze. S-a povestit după aia că noi le-am dat punctele Stelei, dar am jucat foarte bine şi cu Steaua şi lumea nu a mai avut ce să zică. Mai mare idioţenie ca asta nu am auzit. E adevărat că e bucătăria lor, e treaba lor internă. Ei ştiu mai bine cum să conducă, dar nu mi se pare corect faţă de munca unui om, care chiar şi-a văzut de treaba lui. Eu trebuie să iau atitudine din punct de vedere sportiv, pentru că ştiu ce a însemnat efortul nostru ca echipă, ştiu ce evoluţie a avut Pandurii în acel meci. Nimeni nu poate să-mi spună mie că Roman nu a vrut să dea gol din penalti. Să fim serioşi. Am fost în fenomen, mi-aş fi dat seama dacă unul dintre ei se dădea într-o parte că i-a zis Pârvulescu ceva. Pur şi simplu nu au marcat. Dacă marcau în penaltiul ăla exista riscul să ne mai dea vreo două-trei, că poate nu reuşeam noi să revenim“, a declarat Munteanu.

Anchetă FRF la Pandurii

Reprezentanţii FRF au solicitat  Clubului Pandurii decizia de suspendare a lui Eugen Pârvulescu şi urmează să facă verificări. „Reprezentanții FRF au solicitat clubului CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu hotărârea Adunării Generale a Acționarilor prin care a fost luată decizia mai sus menționată, iar în perioada următoare Departamentul de Integritate și Antifraudă va acționa spre clarificarea speței. O comunicare ulterioară privind acest caz va fi făcută doar la finalizarea acțiunii Departamentului de Integritate și Antifraudă“, potrivit unui comunicat al FRF. Președintele Consiliului Județean Gorj, Ion Călinoiu, a declarat că asociaţii Clubului Pandurii s-au sesizat în urma acuzaţiilor de blat apărute în presă: „Noi ne-am sesizat în urma celor apărute în presa locală şi cea centrală. Eugen Pârvulescu s-a întâlnit cu cei de la Universitatea Cluj înainte de jocul direct. Eu nu spun că el e vinovat, dar uitaţi că suspiciuni există după ce noi am pierdut acel joc de pe teren propriu. Lumea aici strigă „Hoţii, aţi făcut blat nenorociţilor!”. Nu ne permitem să ni se pună o astfel de etichetă şi din această cauză s-a luat o astfel de măsură. Cum e posibil să baţi pe Steaua, pe Dinamo şi să pierzi cu echipele mici? De ce jucătorii nu se mobilizează la fel şi cu echipele mici“, a declarat Ion Călinoiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS