15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljS-a pus schela pentru primele reabilitări din Craiova

S-a pus schela pentru primele reabilitări din Craiova

Au început lucrările de reabilitare la primul calup de trei blocuri din Craiova. Pe 20 aprilie, constructorul a preluat amplasamentul, iar marți, 28 aprilie, a pus schela pe primul bloc, M24, de pe strada Dealu Spirei, lucrările urmând să fie finalizate în trei luni, adică pe 20 septembrie.

Firma care a câștigat licitația pentru anveloparea primelor trei blocuri din Craiova, AB TEHNICA SRL, a demarat lucrările. Primul bloc pe care s-a pus schela este blocul M24. Aici a fost deja îndepărtată cărămida aparentă de pe fațada blocului pe zona de la parter. Pe lângă M24, în acest prim lot vor fi reabilitate și blocurile M13 și M15b. Două blocuri sunt cu patru niveluri, iar cel de-al treilea – cu zece niveluri. Constructorul se va ocupa de placarea fațadelor și pereților perimetrali, de schimbarea tâmplăriei și izolarea terasei și planșeului de la subsol. Proprietarii care și-au izolat cu polistiren apartamentele pot sta liniștiți pentru că anveloparea făcută de ei rămâne pe fațada blocului dacă este placat cu polistiren de zece, spune constructorul. La fel se va întâmpla și cu tâmplăria și balcoanele din PVC, urmând ca acestea să fie scăzute din costul final.
„Este primul lot de trei blocuri, M24, M13 și M15b, care se reabilitează. Se vor anvelopa cu polistiren blocurile M24 și M15 b și cu panouri termo max blocul M13. Se va placa toată fațada, se va reface total terasa și tot demisolul, planșeul peste subsol și toți pereții perimetrali se vor placa cu termosistem de zece. În zonele în care există deja izolație, aceasta rămâne, doar se va aplica altă culoare. Unde tâmplăria este din PVC, rămâne. Vom schimba tâmplăria doar acolo unde nu este schimbată“, a precizat Costel Trăistaru, șef șantier.
Termenul pentru finalizarea lucrărilor este de trei luni la blocurile cu patru niveluri, adică blocurile M24 și M13, și de cinci luni la blocul cu zece niveluri, adică M15b.
„Se consideră ca dată de începere a lucrărilor 20 aprilie 2015. Din acest moment avem la dispoziție 90 de zile, mă refer la blocul M24. Sperăm să ne ajute și vremea. Proprietarii sunt receptivi și avem astfel condițiile optime de a ne încadra în toate termenele de execuție prevăzute în contract“, a precizat Costel Trăistaru. La rândul lor, reprezentanții proprietarilor spun că așteaptă de aproape un an să înceapă lucrările și că au făcut tot ce a ținut de ei pentru completarea documentației necesare proiectului.
„Noi ne-am zbătut să strângem documentele. Avem la reabilitare 13 blocuri din 15, câte sunt în asociație. Și proprietarii era nerăbdători. S-au luat blocurile în care proprietarii plătesc cota de 30%. Acolo unde sunt izolate blocurile, se vor face mici modificări ca să arate uniform“, a spus Constantin Șeicaru, președintele Asociației 15, 1 Mai Stadion.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS