10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljEliza Calafeteanu spune că muzica populară este o parte din viața sa

Eliza Calafeteanu spune că muzica populară este o parte din viața sa

eliza calafeteanu

Eliza Calafeteanu (foto) a ajuns la doar 18 ani pe drumul succesului în muzica populară. Are parte de sprijinul necondiționat al familiei, dar și al prietenilor. Talentul de la Dumnezeu l-a șlejuit în familie, pentru că tatăl său cântă de mai bine de 20 de ani. „El mi-a insuflat acest talent și plăcerea de a cânta. Când eram mică și îl vedeam pe tata că vine acasă să studieze, luam și eu microfonul și cântam. Așa am ajuns să îmi placă muzica populară și să profesez în acest domeniu“, a spus Eliza. Tânăra își dorește să ducă mai departe folclorul și să-i îndrepte pe drumul cântecului popular și pe cei din jurul ei.
Eliza Calafeteanu a trecut prin emoțiile concursurilor și a festivalurilor de muzică populară. Artista a povestit cum emoțiile au copleșit-o înaintea unui festival, pe când avea zece ani.
„Țin minte că prima piesă pe care am interpretat-o în fața unui public numeros a fost «Mărioară de la Gorj». Am studiat-o și am tot repetat-o înainte de concurs. Am avut foarte mari emoții până am urcat pe scenă, dar în timpul prestației mele au dispărut emoțiile și a început să apară plăcerea de a cânta. Nu-mi mai doream să mă dau jos de pe scenă“, a spus tânăra interpretă.
Eliza le este recunoscătoare părinților pentru sprijinul oferit și spune că muzica populară este o parte din viața ei, din copilăria la care la un moment dat a trebuit să renunțe pentru a-și împlini visul de a cânta.
„La cât de mult îmi place muzica populară și ceea ce fac, cred că și fără sprijin reușeam să ajung undeva, poate nu unde sunt acum. În copilărie am fost nevoită să mă retrag de la unele plăceri specifice vârstei. Atunci când copiii erau afară și se jucau, eu trebuia să stau în casă și să studiez, să cânt. În prezent, mi se mai întâmplă aceste lucruri, dar nu pot spune că regret. Numai prin muncă și prin exercițiu voi putea ajunge acolo unde îmi doresc“, a mărturisit Eliza. Odată cu prima apariție la televizor, artista spune că succesul a început să apară și publicul să o îndrăgească. Cu fiecare apariție, Eliza aduce în casele iubitorilor de folclor flori de cântec popular. „Mă rog la Dumnezeu să ajung cât mai sus în sufletele oamenilor“, a spus artista.

„Eu iubesc cu drag“

Pe lângă sprijinul familiei, Eliza este ajutată și de profesorii săi de la Liceul de Arte „Marin Sorescu“ din Craiova. „În cariera mea m-a îndrumat foarte multă lume. Am primit încurajări începând de la profesorii din școală. Mai ales de la doamna profesoară de muzică din școala generală. Ascultându-mă cântând, tot timpul îmi zicea: «Eliza, tu o să ajungi foarte mare». Tot timpul mă gândeam, dacă primesc astfel de încurajări, «de ce să nu țin cont de ele?». Totodată, mă ambiționau și mă motivau să nu dezamăgesc“, a povestit Eliza Calafeteanu.
Astfel, prin muncă și ambiție, Eliza și-a lansat de curând și primul album de muzică populară, intitulat „Eu iubesc cu drag“. După luni întregi de muncă și multe versuri așternute pe hârtie, Eliza se bucură de succesul acestui material discografic. Artista nu numai că are o voce frumoasă, dar este talentată și în ccea ce privește crearea versurilor melodiilor. Trei piese de pe acest album sunt scrise de Eliza. „Stăteam acasă și la un moment dat am luat o foaie și un pix, iar prima strofă a melodiei «Părinții ce mi-au dat viață» am scris-o în câteva secunde. Am așternut pe hârtie tot ce mi-a venit mie în cap atunci și tot ce am simțit în momentul respectiv. M-am gândit ce simte fiecare copil pentru părinții lui. Așa am început să scriu versurile melodiilor“. Celelalte două piese ce se regăsesc pe album, ale căror versuri îi aparțin Elizei Clafeteanu, se numesc „Frunză de vânt legănată“ și „Azi e sărbătoare“.
Despre melodia care dă titlul albumului „Eu iubesc cu drag“, artista spune că o definește. „Eu iubesc cu drag absolut tot ce mă înconjoară: natură, oameni, muzică. Mă definește piesa asta“.
Eliza Calafeteanu își dorește ca prin acest album să ajungă la inimile tuturor iubitorilor de folclor.
Claudia Cocoș

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS