12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSe întorc giratoriile de pe strada Calea Bucureşti

Se întorc giratoriile de pe strada Calea Bucureşti

Sensul giratoriu de la Universitate, dar și cele de la Piața Mare și de la Grădina Botanică vor fi remontate începând de azi (Foto: Arhiva GdS)
Sensul giratoriu de la Universitate, dar și cele de la Piața Mare și de la Grădina Botanică vor fi remontate începând de azi (Foto: Arhiva GdS)

Primăria Craiova reamplasează trei sensuri giratorii desființate în urmă cu câteva luni, după instalarea noului sistem de semaforizare. Conform unui comunicat de presă emis de municipalitate, „începând cu data de 29.04.2015 se va pune în aplicare Hotărârea nr. 2 a Comisiei de Sistematizare a Circulaţiei Rutiere şi Pietonale, privind amplasarea sensurilor giratorii de circulaţie în următoarele intersecţii: intersecţia strada Calea Bucureşti cu bulevardul Carol I, intersecţia strada Calea Bucureşti cu strada Fraţii Goleşti, intersecţia bulevardul Nicolae Titulescu cu strada Iancu Jianu. Rugăm conducătorii auto să respecte semnalizarea rutieră care va fi amplasată în aceste intersecţii“, se arată în comunicat.

„Semafoarele nu dau randament și creează blocaje“

Așadar, șoferii va trebui să se obișnuiască din nou cu sensurile giratorii de la Universitate, de la Piața Centrală și de la Grădina Botanică, după câteva luni în care s-au obișnuit cu semafoarele din aceste trei intersecții. Municipalitatea a explicat că s-a luat această decizie tocmai din cauza sistemului de semaforizare, care nu și-a dovedit eficiența. „Sensurile giratorii vor fi reamplasate din cauză că semafoarele nu dau randament în momentul de față și creează blocaje. În viitor se va repune în funcțiune sistemul de semaforizare, însă va mai dura până se va întâmpla acest lucru“, a explicat Dan Dașoveanu, viceprimar al municipiului Craiova.
Într-un interviu acordat GdS în luna februarie a acestui an, întrebat fiind despre semaforizarea din această zonă, celălalt viceprimar al Craiovei, Mihail Genoiu, a spus că el nu funcționează deoarece trebuie corelat cu semafoarele de pe celelalte străzi, unde există și lucrări în desfășurare. „Tocmai după finalizarea lucrărilor (la strada Calea București – n.r.) putem vorbi și de eficiența semaforizării în această zonă. Ea este trunchiată, momentan, pe segmente, din cauza lucrărilor care se execută și de multe ori există un disconfort pe care îl simțim cu toții. Dar trebuie să mai avem puțină răbdare“, spunea, la acea vreme, Genoiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS