5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjFostul sindicalist Cristea Fluerătoru, trimis în judecată pentru evaziune fiscală

Fostul sindicalist Cristea Fluerătoru, trimis în judecată pentru evaziune fiscală

Cristea Fluerătoru nu scapă de instanţă (FOTO: Eugen Măruţă)
Cristea Fluerătoru nu scapă de instanţă (FOTO: Eugen Măruţă)

Fostul lider de sindicat Cristea Fluerătoru, din Motru, condamnat la închisoare cu suspendare, a fost trimis în judecată într-un nou dosar. Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus trimiterea în judecată a lui Cristea Fluerătoru, de 44 de ani, pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală.
Potrivit anchetatorilor, bărbatul ar fi introdus în contabilitate firmei sale Tiseco Construct SRL Motru sute de facturi fiscale pentru operațiuni care nu au fost în realitate efectuate. Sindicalistul afacerist este acuzat că ar fi prejudiciat bugetul de stat cu peste 250.000 de lei. Fapta ar fi fost comisă în perioada iulie 2009 – mai 2012. Dosarul a fost trimis spre judecare magistraţilor Tribunalului Gorj.
Cristea Fluerătoru a şi fost reţinut pentru 24 de ore în acest nou dosar, însă a fost pus în libertate. Omul de afaceri cu activitate şi în lumea sindicatelor din mineritul din Motru a respins acuzaţiile care i se aduc.

E condamnat la închisoare cu suspendare

Fostul sindicalist şi-a aflat recent sentința în dosarul penal care priveşte modernizarea drumului Ştiucani-Ploştina. Cristea Fluerătoru și foştii şefi din mineritul motrean, Nicolae Giuran, Vasile Crețan și Pătru Florentin, au fost condamnaţi la câte trei ani de închisoare cu suspendare, pentru modul defectuos în care a fost realizată modernizarea drumului respectiv. Şoseaua fusese afectată de lucrările din minerit, iar de executarea asfaltării s-a ocupat chiar firma liderului de sindicat. Procurorii au descoperit numeroase nereguli în executarea lucrărilor, iar prejudiciul a fost estimat la peste 900.000 de lei. Pe lângă anii de închisoare cu suspendare, Judecătoria Târgu Jiu a decis ca fiecare inculpat să achite şi 4.000 de lei amendă. Magistraţii au stabilit ca toți cei condamnaţi să presteze și 100 de zile de muncă în folosul comunităţii, în cadrul Primăriei Motru. Decizia Judecătoriei Târgu Jiu poate fi însă contestată de fostul sindicalist şi ex-directorii din mineritul motrean.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS