8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljȘofer condamnat cu executare pentru ucidere din culpă

Șofer condamnat cu executare pentru ucidere din culpă

În urma accidentului provocat de Trancă, o fată de 14 ani și-a pierdut viața (Foto: Arhiva GdS)
În urma accidentului provocat de Trancă, o fată de 14 ani și-a pierdut viața (Foto: Arhiva GdS)

Magistrații de la Judecătoria Craiova au condamnat marți la trei ani de închisoare cu executare un șofer din localitatea Murgași, care a provocat un accident mortal în decembrie 2012.
Accidentul de circulație a avut loc în seara zilei de 26 decembrie 2012, pe DJ 643 în localitatea doljeană Veleşti. Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj au stabilit atunci că Costinel Trancă, de 29 de ani, din comuna doljeană Murgaşi, în timp ce conducea un autoturism Skoda dinspre Tălpaş către Murgaşi, a pierdut controlul direcţiei de mers, a părăsit partea carosabilă spre stânga, a lovit un cap de pod și s-a răsturnat. În urma accidentului, o fată de 14 ani, pasageră în autoturism, a decedat, iar şoferul şi alt tânăr, Daniel Dobrescu, fratele fetei, au fost răniţi uşor. În urma cercetărilor, polițiștii de la rutieră au stabilit că accidentul s-a produs din vina șoferului, care nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, carosabilul fiind acoperit cu zăpadă.
De asemenea, șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o alcoolemie de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe numele șoferului a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă şi conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, iar după încheierea cercetărilor, în ianuarie, anul acesta, tânărul a fost trimis în judecată.
Trancă și-a recunoscut faptele pentru a avea parte de o reducere a pedepsei, iar marți, 21 aprilie, Judecătoria Craiova s-a pronunțat. Șoferul a fost condamnat la doi ani și șase luni de închisoare pentru ucidere din culpă și la un an și jumătate de închisoare pentru conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice. În final, instanța a hotărât ca inculpatul să execute pedeapsa cea mai grea, la care a adăugat un spor de șase luni de închisoare, astfel că inculpatul trebuie să execute trei ani de închisoare. Hotărârea Judecătoriei Craiova nu este definitivă și poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS