8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCum și când se rezolvă problemele iluminatului public?

Cum și când se rezolvă problemele iluminatului public?

Iluminatul public din Craiova încă suferă. Operatorul de iluminat public va lucra, în perioada viitoare, la depistarea problemelor din sistem (Foto: Arhiva GdS)
Iluminatul public din Craiova încă suferă. Operatorul de iluminat public va lucra, în perioada viitoare, la depistarea problemelor din sistem (Foto: Arhiva GdS)

Deși Craiova are, oficial, de câteva săptămâni, un operator de iluminat public, probleme încă există la sistemul din oraș. Societatea Flash Lighting Services a început să lucreze de săptămâna trecută, prioritare fiind schimbarea de becuri și depistarea problemelor din sistem, având în vedere că sunt zone în care iluminatul public nu funcționează pe timp de noapte.

Locuitorii din Craiova se plâng în continuare de probleme la rețeaua de iluminat public. Ei sesizează aceste lucruri atât la Telefonul Cetățeanului, administrat de municipalitate, cât și la Gazeta de Sud. Un craiovean ne-a scris, zilele trecute, despre problemele iluminatului din cartierul Rovine. „De mai bine de o săptămână, în cartierul Rovine, zona Institut, iluminatul public nu mai funcționează pe străzile principale, și anume pe Petre Ispirescu, strada Dezrobirii de la intersecția cu Ispirescu până la sensul giratoriu, o porțiune din strada Traian Lalescu și str. Arh. Ion Mincu. Pe cea din urmă, pe care locuiesc și eu, în timpul nopții este foarte întuneric, iar acest lucru poate pune în pericol persoanele care trec pe aici, dar și mașinile parcate. Am trimis și către primărie o sesizare săptămâna trecută, dar până acum nu am văzut nici o mișcare“, ne-a transmis, prin e-mail, Daniel. Problemele legate de iluminatul public se referă atât la inexistența acestuia în anumite cartiere, cât și la faptul că luminile rămân aprinse în unele zone până în miezul zilei sau se sting mult prea devreme dimineața.

Zona pasajului subteran de la Casa Studenților, în beznă de câteva luni

Firma Flash Lighting Services, care a adjudecat contractul de gestionare a iluminatului public din Craiova, a început să lucreze, conform municipalității, de săptămâna trecută. Aceasta se axează, în primă fază, pe schimbatul de becuri, dar și pe identificarea problemelor din sistem. „De săptămâna trecută, operatorul de iluminat public a intrat în pâine, ca să zic așa. Venim și aici, ca și la asfaltări, după aproximativ doi ani fără operator. În tot acest timp, am avut un contract de schimbare de becuri și atât. În momentul de față avem deja o listă de priorități de câteva zeci de pagini pe care am transmis-o operatorului de iluminat. Cam toate problemele sunt priorități, dar în primul rând mergem pe înlocuirea corpurilor de iluminat, adică schimbatul de becuri“, a explicat administratorul public al Craiovei, Radu Preda.
Altă prioritate transmisă operatorului de iluminat se referă și la aceste zone cu probleme. „Mai avem pe listă remedierea zonelor în care există întreruperi colective la iluminatul public. Avem străzi întregi cu astfel de probleme și vă pot da un exemplu pe care îl știe toată lumea: pasajul subteran. Avem o primă bucată a pasajului care este iluminată pe timp de seară și o a doua bucată, dinspre Casa Studenților, care de aproape două luni este în beznă. Aceeași poveste este și în cartiere, în Brestei, Rovine, Bariera Vâlcii. În prezent, se lucrează la identificarea problemelor. După cum se prezintă situația în momentul în care se întrerupe iluminatul pe o stradă întreagă, nu este problema la un singur bec, este o problemă de sistem și trebuie văzut care este aceasta și unde este, mai exact“, a precizat Preda. Conform acestuia, lista de probleme și priorități a fost întocmită, în mare parte, pe baza sesizărilor făcute de craioveni la Telefonul Cetățeanului.

„Îi rog pe craioveni să ne mai îngăduie o perioadă de respiro“

Contractul dintre municipalitate și firma Flash Lighting Services a fost semnat pe 27 martie, iar timp de zece ani, societatea va trebui, printre altele, să modernizeze iluminatul public, care va fi realizat cu LED-uri, dar și să îl extindă. „Dumnealor s-au cam organizat în această perioadă, și-au angajat oameni, au adus utilajele și încep să remedieze problemele. Noi sperăm să se miște repede și să înceapă să-și mărească timpul de lucru. Ceea ce pot eu să fac în momentul de față ar fi să-i rog pe craioveni să ne mai îngăduie o perioadă de respiro în care să începem să abordăm toate cartierele“, a încheiat Radu Preda.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS