16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljParcarea Aeroportului așteaptă, pista merge mai departe

Parcarea Aeroportului așteaptă, pista merge mai departe

Parcarea Aeroportului din Craiova mai are ceva timp până să fie extinsă. Licitația pentru acest proiect a fost anulată fiindcă nici un constructor nu s-a arătat interesat de lucrare. În același timp, pentru a doua licitație care vizează reabilitarea pistei aeroportului s-au înscris șapte ofertanți interesați să realizeze lucrarea care trebuie terminată până la sfârșitul anului.

Extinderea cu 200 de locuri a parcării Aeroportului Craiova mai are de așteptat. Autoritatea contractantă, Consiliul Județean (CJ) Dolj, a anulat licitația fiindcă nici o societate nu s-a arătat interesată de contractul vizat, estimat la 708.582 de lei fără TVA. Pe lângă extinderea propriu-zisă a parcării pe o suprafață de aproximativ 4.400 mp, firma câștigătoare ar fi trebuit să realizeze și proiectarea. Conform caietului de sarcini, parcarea urmează să fie supravegheată video, cu minimum patru camere de luat vederi cu rotire la 360 de grade, care vor funcționa 24 de ore din 24. Totodată, în proiect este inclus și iluminatul exterior.
Licitația urmează să fie reluată în perioada următoare, fiindcă ideea extinderii parcării aeroportului nu poate fi abandonată. Ea vine ca o necesitate, având în vedere creșterea traficului pe Aeroportul Craiova și mărirea numărului de zboruri, care a dus și la mărirea numărului de mașini care vin și pleacă de la aeroport.

Șapte asocieri de firme vor să reabiliteze pista

Totuși, în ceea ce privește licitația pentru reabilitarea infrastructurii de mișcare a aeroportului, lucrurile stau altfel. La procedura de deschidere a ofertelor, care a avut loc pe 20 aprilie, s-au înscris mai mulți ofertanți. „Avem șapte asocieri de firme care au participat la această licitație. Ofertele lor sunt acum în evaluare, iar noi sperăm să nu fie probleme ca la prima licitație“, a explicat directorul tehnic al Aeroportului Craiova, Adrian Predescu. Reamintim că prima licitație pentru acest obiectiv a fost anulată, după multe luni de contestații și drumuri în instanță, din cauză că cele cinci asocieri de firme care au participat la procedură nu au îndeplinit criteriile de calificare.
Reabilitarea pistei aeroportului este și ea necesară și se datorează îndeosebi creșterii numărului de zboruri. Proiectul de 84 de milioane de lei fără TVA este cu emoții din cauză că este finanțat din fonduri europene. El trebuie încheiat până la sfârșitul anului, deși are un termen de execuție estimat la opt luni și ar mai putea dura până va fi desemnat un câștigător.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS