17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljS-au strâns banii pentru salvarea elevei Claudia Poenaru

S-au strâns banii pentru salvarea elevei Claudia Poenaru

Claudia Poenaru va începe tratamentul pentru boala extrem de rară cu care a fost diagnosticată (FOTO: GdS)
Claudia Poenaru va începe tratamentul pentru boala extrem de rară cu care a fost diagnosticată (FOTO: GdS)

Claudia Poenaru, adolescenta în vârstă de 16 ani, elevă la Liceul de Arte „Marin Sorescu“ din Craiova, diagnosticată cu sindromul Miller Fisher, va începe mâine tratamentul la Spitalul Clinic de Psihiatrie „Prof. dr. Alexandru Obregia“.
În urma articolului apărut în Gazeta de Sud, pe 14 aprilie 2015, „Viața unei adolescente din Craiova depinde de 20.000 de lei“, cititorii au donat banii necesari tratamentului. În numai câteva zile, în contul familiei Poenaru au ajuns cei 20.000 de lei necesari investigaţiilor şi terapiei.
Claudia Gabriela Poenaru a fost diagnosticată la sfârșitul lunii ianuarie cu o boală extrem de rară: sindromul Miller Fisher cu oftalmoplegie, mai exact o tulburare neurologică ce i-a afectat vederea și reflexele.
Problemele medicale au făcut-o să înțeleagă că sănătatea este mai importantă decât orice și a decis ca în locul Conservatorului să urmeze Medicina pentru a avea șansa, la rândul ei, să salveze oameni. Cel mai mult însă, în acest moment, își dorește să se vindece, să poată vedea ca înainte, să fie capabilă să își coordoneze mișcările.
„Am rămas extrem de emoţionaţi când imediat după apariţia articolului au început să ne sune oameni străini care şi-au exprimat dorinţa de a ne ajuta. După numai o zi, aveam în cont suma necesară investigaţiilor şi tratamentului. Am sunat deja la spitalul din Bucureşti, iar miercuri Claudia se va interna pentru a începe terapia.
Mulţumim tuturor celor care ne-au sprijinit!“, a spus Paula Poenaru, mama Claudiei.
Alături de Claudia au fost şi colegii și profesorii de la Liceul de Arte „Marin Sorescu“. Săptămâna trecută aceştia au susţinut un concert în incinta unităţii de învăţământ, iar ieri, la Filarmonica „Oltenia“, elevii Liceului de Arte, secția muzică, au concertat pentru ea, spectacolul „Armonii de primăvară“ fiindu-i dedicat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS