8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Expoziţie aniversară dedicată pr. prof. univ.dr. Alexandru Isvoranu la Biblioteca "Aman"

Craiova: Expoziţie aniversară dedicată pr. prof. univ.dr. Alexandru Isvoranu la Biblioteca „Aman”

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” organizează marți, 21 aprilie, expoziţia aniversară: Personalităţi doljene – pr. prof. univ.dr. Alexandru Isvoranu.
Aceasta cuprinde cărţi şi publicaţii periodice existente în colecţiile bibliotecii „Aman”, fiind structurată astfel: Opera, Scrieri în colaborare, Interviuri acordate, Studii şi articole din publicaţii periodice, Repere critice.
Expoziţia omagiază activitatea ştiinţifică şi universitară a pr. prof. univ. dr. Alexandru Isvoranu.

Alexandru Isvoranu s-a născut la data de 19 aprilie 1953 în comuna Borăscu, judeţul Gorj. A debutat editorial în anul 1999, cu volumul Comentariu la Psalmul 50, la Editura Sitech Craiova; până în prezent a publicat un număr de 8 volume, ediții de autor și un număr de 3 volume, ediții în colaborare. A publicat studii și articole în publicații periodice precum: Mitropolia Olteniei, Analele Universității din Craiova, seria Teologie, Ziarul Lumina, Buletinul Centrului pentru Dialog între Științe și Teologie, Lumină Lină.
A participat la numeroase conferințe și simpozioane științifice, naționale și internaționale.
În prezent, este profesor al Universităţii din Craiova, Facultatea de Teologie, predând cursuri la disciplinele: Studiul Vechiului Testament şi Limba ebraică, Exegeza Vechiului Testament, Exegeză şi comunicare. Este, de asemenea, preot paroh la Biserica Sfântul Spiridon din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS