17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDan Cherciu: Dacă se vor adeveri acuzațiile, mi se pare un lucru descalificant

Dan Cherciu: Dacă se vor adeveri acuzațiile, mi se pare un lucru descalificant

Arestarea preventivă a Cristinei Calangiu, fost viceprimar, consilier local și director al Spitalului Județean de Urgență Craiova, acuzată că în perioada 2007-2014 a primit șpăgi cuprinse între 2.000 și 8.000 de euro pentru angajarea mai multor persoane în diverse posturi, a stârnit reacții variate și în lumea politico-administrativă și medicală din Craiova. Mulți dintre cei contactați de GdS spun că justiția trebuie să-și facă treaba, dar că nu se așteptau la asemenea acuzații. Alții au spus că mita care s-ar da pentru angajarea în diverse posturi explică mult din comportamentul personalului din spitale.
Dan Cherciu, consilier local PNL:
„Nu știu ce să spun. Este o dezamăgire să aflu că o persoană cu pregătirea și statutul ei social s-a pretat la astfel de lucruri josnice. Justiția e cea care va trebui să se pronunțe. Dacă se vor adeveri acuzațiile, mi se pare un lucru descalificant. Îmi spuneam, legat de această mită care se presupune că ar fi fost dată, că persoanele respective ar trebui să-și recupereze «investiția», ca să zic așa, sau să-și scoată de câteva ori suma respectivă. Avem experiențe legate de rude, de prieteni, de ceea ce se întâmplă în spital, de delăsarea unora. O persoană care s-a angajat pe mită nu mai are frică și nu mai răspunde nici unei autorități. Așa se explică unele comportamente“.

Ionuț Stroe, deputat PNL:
„În plan uman, este dramatic pentru orice om să ajungă în asemenea situații și îmi pare rău. Dar, din punct de vedere al funcționării justiției, sunt lucruri ferme cu care nu te poți juca“.

Cosmin Enea, deputat PSD:
„Este o surpriză. Nu cred că a luat acei bani“.

Dan Dașoveanu, viceprimar Craiova:
„Nu comentez. E de neconceput în toate sensurile. Am rămas perplex“.

Mihail Genoiu (UNPR), viceprimar Craiova:
„Ce să spun… Mi-e greu. Sunt șocat de ceea ce am citit în presă. Sincer, nu mă așteptam și sper să nu se adeverească. Nu știu dacă sunt supoziții sau probe certe, dar dacă ar fi adevărate, ar fi un lucru rău pentru toată lumea“.

Lucian Dindirică, consilier local PSD:
„Omenește vorbind, nu-i doresc nimănui să fie în pielea ei. Din punct de vedere al anchetei, știu doar ce am citit în presă. Nu mă așteptam la aceste acuzații. Mi-aș dori să nu fie adevărat, dar este o anchetă în curs, iar oamenii aceia știu să-și facă treaba“.

Răzvan Socoteanu, consilier local PSD:
„Cât timp este o anchetă în desfășurare, nu pot comenta nimic în legătură cu acest caz. Eu, personal, nu mă așteptam la așa ceva“.

Florin Stancu, director DGASPC Dolj:
„Nu am cunoscut-o personal pe Cristina Calangiu, nu am ce să comentez în ceea ce priveşte arestarea dumneaei. În ceea ce îl priveşte pe Radu Smarandache, am fost extrem de surprins. Este suspendat din activitate, iar justiţia îşi va spune cuvântul“.
Prof. Dr. Dan Gabriel Mogoș, medic primar chirurgie generală:
„Nu comentez. Nu am avut nici o tangență cu lucrurile pe care le-am văzut scrise în ziar. Este o situație dificilă. Nu am nici o idee despre asta“.

Pavel Badea și Marian Vasile (consilieri locali PNL) nu au dorit să comenteze, și nici Marian Jean Marinescu, europarlamentar PNL și co-președinte al PNL Dolj. GdS a încercat să ia legătura și cu conducerea PSD Craiova și PSD Dolj, însă până la încheierea ediției, reprezentanții nu au oferit nici un punct de vedere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS