6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljZeci de olteni au câștigat la Loteria bonurilor fiscale

Zeci de olteni au câștigat la Loteria bonurilor fiscale

Craiovenii norocoși au mers ieri la Fisc să-și valideze bonurile fiscale
Craiovenii norocoși au mers ieri la Fisc să-și valideze bonurile fiscale

Oltenii ale căror bonuri fiscale au fost declarate câștigătoare au cumpărat pe 7 februarie 2015 ulei, sucuri, cafele și alte produse alimentare. Cei mai mulți au achiziționat marfa de la buticuri și de la baruri din oraș.
În prima zi după extragerea de la Loteria bonurilor fiscale, doljenii care au bonuri ce s-au încadrat în condițiile extrase luni, în a doua zi de Paște, s-au și prezentat la ghișeele ANAF pentru a le fi validate bonurile. Doar în cursul zilei de marți s-au prezentat 32 de doljeni la ghișeele Administrației Județene a Finanțelor Publice (AJFP) Dolj pentru a-și depune bonurile fiscale. „Au venit 30 de persoane la ghișeele AJFP Dolj din Craiova și alte două persoane din județ au mers la administrațiile fiscale din Băilești și Filiași“, a precizat Viorel Ghencea, purtătorul de cuvânt al AJFP Dolj. Cetățenii care mai dețin bonuri fiscale câștigătoare se pot prezenta la ghișeul nr. 8 de la Fiscul de pe strada Mitropolit Firmilian. Ei trebuie să ceară dovada că au depus un bon fiscal la Fisc și să își facă o copie xerox după respectivul document justificativ.
Câștigătorii au la dispoziție 30 de zile de la data extragerii (calculate de la data de 13 aprilie 2015) în care să meargă la orice ghișeu al Fiscului din ţară și să prezinte bonul fiscal în original, care este verificat de către angajații ANAF. Dacă bonul nu întrunește toate condițiile cerute de lege, atunci acesta este respins, iar persoana care l-a deținut nu poate intra în posesia premiului. „Au fost și trei – patru persoane cărora nu li s-au validat bonurile fiscale aduse, pentru că nu corespundeau cerințelor legale și nu aveau toate elementele necesare unui bon fiscal. Unei doamne i s-a refuzat bonul fiscal pentru era rupt într-o parte și nu se mai vedeau datele de identificare“, a mai spus Ghencea.

Unde și-au făcut cumpărăturile câștigătorii

Potrivit celor de la Fisc, pe bonurile fiscale declarate câștigătoare în urma loteriei și validate de finanțiști s-au găsit produse diverse, în special ulei, sucuri și cafele și alte produse de valoare mică. „Au fost foarte multe bonuri de la buticuri de cartier, de la baruri și de la un supermarket din Craiova“, a mai precizat reprezentantul Fiscului doljean.
Reamintim că au fost declarate câștigătoare, potrivit extragerii loto, toate bonurile fiscale emise pe 7 februarie 2015 și care au o valoare cuprinsă între 6 lei și 6,99 lei. Premiul pus „la bătaie“ de ANAF pentru această extragere este de un milion de lei, care se împarte la toți câștigătorii ale căror bonuri au fost validate de Fisc. Statul ar urma să plătească premiile în termen de 60 de zile de la data încheierii perioadei de validare a bonurilor fiscale.
Zeci de locuitori din județul Gorj au câștigat la loteria bonurilor. Până ieri după-amiază, depuseseră bonurile fiscale câştigătoare, la administraţiile financiare din judeţ, 45 de persoane. Cei mai mulţi câştigători sunt din Târgu Jiu. Termenul până la care pot revendica banii este 13 mai.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS