6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljȘofer condamnat pentru uciderea unui scuterist

Șofer condamnat pentru uciderea unui scuterist

Bărbatul care circula pe un scuter și-a pierdut viața în urma accidentului
Bărbatul care circula pe un scuter și-a pierdut viața în urma accidentului

Un craiovean de 48 de ani, acuzat că a provocat un accident de circulație în urma căruia un bărbat a decedat, și-a recunoscut fapta și a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare printr-o hotărâre a Judecătoriei Craiova.
Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj, pe 13 iunie 2012, în jurul orei 11.30, Vasile Bîru, de 48 de ani, din Craiova, în timp ce staţiona cu o autoutilitară ISUZU pe bulevardul Nicolae Romanescu, a deschis portiera din stânga fără să se asigure şi a lovit un scuter condus de Marin Stupariu, de 53 de ani, tot din Craiova. Acesta din urmă a căzut pe asfalt, după care a fost lovit în plin de un Cielo condus de Liviu Stanciu, de 51 de ani, care circula în aceeaşi direcţie de mers şi nu a mai avut timp să evite impactul. La locul accidentului a fost trimisă o ambulanţă SMURD, însă medicii nu i-au putut salva viaţa bărbatului de 53 de ani, care a decedat din cauza rănilor grave suferite. Poliţiştii doljeni au mai precizat atunci că Bîru a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost negativ. Pe numele șoferului a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă, iar în octombrie, anul trecut, a fost trimis în judecată.
Inculpatul a ales să-și recunoască fapta pentru a avea parte de o pedeapsă mai ușoară, iar pe 10 aprilie, în Vinerea Mare, Judecătoria Craiova s-a pronunțat. Vasile Bîru a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru comiterea infracțiunii de ucidere din culpă și a fost obligat să achite statului suma de 2.600 de lei. Suma reprezintă cheltuielile din timpul urmăririi penale, onorariul expertului tehnic și costul necropsiei. De asemenea, instanța a reținut că rudele victimei nu s-au constituit părți civile în dosar în termenul legal, înainte de începerea procesului.
Hotărârea Judecătoriei Craiova nu este definitivă și poate fi atacată cu apel atât de procurori, cât și de inculpatul condamnat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS