15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlcea: Au furat arbori de esenţă rară în valoare de 15.000 de euro

Vâlcea: Au furat arbori de esenţă rară în valoare de 15.000 de euro

oliţiştii vâlceni au acţionat ieri pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice. Astfel că, pe drumul de acces către Mânăstirea Turnu, la intersecţia cu DN 7 CC, au fost oprite două autoutilitare. În urma verificării uneia dintre autoutilitare au fost legitimate 8 persoane şi s-a stabilit că autovehiculul era încărcat cu buşteni de esenţă paltin de munte, esenţă rară,  pentru care nu deţineau documente de transport şi provenienţă. Pentru clarificarea situaţiei, autovehiculele şi ocupanţii acestora au fost conduşi la sediul poliţiei.

Din primele verificări efectuate, s-a stabilit faptul că materialul lemnos a fost tăiat şi sustras din Parcul Naţional Cozia, iar prejudiciul se ridică la suma de peste 15.000 euro. Materialul lemnos urma să fie folosit la confecţionarea instrumentelor muzicale.

Poliţiştii au stabilit faptul că cele opt persoane sunt din comuna Hodac, judeţul Mureş şi au vârste cuprinse între 17 şi 43 de ani. Grupul de opt persoane a fost coordonat de către I. Ioan, de 52 de ani, din aceeaşi localitate. În baza probatoriului administrat în cauză, poliţiştii au dispus reţinerea pentru 24 de ore a patru dintre cele nouă persoane implicate. În cauză, cercetările vor fi continuate pentru săvârşirea infracţiunilor de tăierea ilegală şi sustragerea de arbori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS