10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljBăgați în spital de un șofer urmărit de polițiști

Băgați în spital de un șofer urmărit de polițiști

Doi craioveni, soră și frate, au fost răniți în urma unui accident violent produs miercuri noaptea, în municipiul Craiova, de un șofer începător care încerca să scape de un polițist.
Potrivit oamenilor legii din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Dolj, miercuri noaptea, în jurul orei 1.30, un echipaj de polițiști care acționa în zona Parcului „Nicolae Romanescu“ a făcut semnal de oprire unui autoturism Ford Mondeo înmatriculat în Spania. Pentru că șoferul nu a oprit, oamenii legii au transmis datele mașinii tuturor echipajelor de poliție din municipiu. Puțin mai târziu, în jurul orei 2.15, Fordul Mondeo a fost observat de un echipaj de poliție în celălalt capăt al orașului, pe strada Brazda lui Novac. Oamenii legii au pornit girofarurile și au plecat în urmărirea Fordului, însă șoferul a accelerat la vederea Loganului polițiștilor. Nu a apucat să ajungă prea departe, pentru că a pierdut controlul direcției, a intrat pe contrasens și a lovit în plin un Hyundai condus regulamentar din sens opus de Ileana Popa, de 31 de ani. În urma impactului violent, ambele mașini s-au făcut praf, iar Ileana Popa a fost rănită grav și transportată la Spitalul de Urgență Craiova, unde medicii au stabilit că a suferit fracturi la mâna dreaptă și piciorul stâng. În cursul zilei de joi, șoferița a fost supusă unei intervenții chirurgicale.
În schimb, fratele Ilenei Popa, Mihai Popa, de 26 de ani, pasager în mașina condusă de sora sa, care a fost rănit ușor, a fost externat după ce a primit îngrijiri medicale. Potrivit apropiaților, frații Popa locuiesc de câțiva ani în străinătate și se întorseseră de curând acasă pentru a petrece Sărbătorile de Paști alături de familie.
La Spitalul de Urgență Craiova a ajuns și șoferul autoturismului Ford Mondeo, care a suferit leziuni ușoare în urma accidentului.

Începător urmărit de poliție, a refuzat să sufle în fiolă

Polițiștii doljeni mai spun că șoferul autoturismului Ford a fost identificat ca fiind craioveanul Sorin Dăogaru, de 33 de ani, care a obținut permisul de conducere în urmă cu două luni, mai exact în cursul lunii februarie.
Acesta a refuzat testarea cu aparatul etilotest, dar şi prelevarea de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei. O alegere destul de neinspirată, spun polițiștii doljeni, pentru că refuzul recoltării probelor de sânge se pedepsește cu închisoarea de la unu la cinci ani de pușcărie, adică exact cât este pedeapsa și pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului. Dacă ar fi acceptat să i se ia sânge și s-ar fi dovedit că a băut înainte de a se urca la volan, pedeapsa prevăzută de codul penal pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice este tot între un an și cinci ani de pușcărie.
Trebuie spus că, până la 1 februarie 2014, înainte de intrarea în vigoare a noului Cod Penal, refuzul recoltării de probe biologice se pedepsea cu închisoarea de la doi la șapte ani.
Reprezentanții IPJ Dolj au explicat pentru GdS că Sorin Dăogaru este cercetat și pentru comiterea infracțiunii de vătămare corporală din culpă. „În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi refuzul sau sustragerea de la prelevarea de probe biologice“, au precizat reprezentanții IPJ Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS