12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljVânzătorii de țigări de contrabandă, ridicați cu mascații din Piața Centrală

Vânzătorii de țigări de contrabandă, ridicați cu mascații din Piața Centrală

În urma acțiunii, polițiștii craioveni au confiscat aproape 3.000 de pachete de țigări de contrabandă
În urma acțiunii, polițiștii craioveni au confiscat aproape 3.000 de pachete de țigări de contrabandă

Șase persoane din Craiova, trei bărbați și trei femei, suspectate că se ocupau cu contrabanda de țigări, au fost reținute marți seară, după o acțiune a polițiștilor de la Secţiile 4, 5 şi 6, sprijiniţi de luptători din cadrul Serviciului Acţiuni Speciale.
Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Dolj, marți dimineață, poliţiştii craioveni au efectuat 12 percheziţii în municipiul Craiova, dintre care opt la locuinţele unor persoane, iar alte patru la puncte de lucru ale unor societăţi comerciale din Piaţa Centrală Craiova. Poliţiştii au ridicat aproximativ 3.000 de pachete ţigarete fără timbru de marcaj fiscal, opt persoane fiind aduse la sediul poliţiei pentru audieri.
Mai exact, în urma percheziţiilor, oamenii legii au confiscat 2.906 de pachete de țigări fără timbru de marcaj fiscal, aduse din Moldova şi Ucraina, care au fost predate Direcţiei Vamale Craiova, instituție care urmează să stabiliească prejudiciul adus de către suspecţi bugetului de stat.
Valoarea pe piaţa neagră a ţigărilor confiscate a fost calculată la peste 27.000 de lei.
După percheziții, opt persoane au fost aduse la sediul Secţiei 4 Craiova pentru audieri, iar marți seara, procurorul de caz a hotărât reținerea pe o perioadă de 24 de ore a șase dintre cei opt suspecți, acuzați de comiterea infracțiunii de contrabandă. Este vorba despre Florentin Dumitru, de 46 de ani, Mirela Dumitru, de 37 de ani, Nelu Matei, de 37 de ani, Elena Matei, de 37 de ani, Florin Matei, de 36 de ani şi Cătălina Matei, de 35 de ani, toţi din Craiova.
Reprezentanții IPJ Dolj au mai precizat că suspecții urmează să fie duși la Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS