8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Razii prin pieţele din municipiu

Craiova: Razii prin pieţele din municipiu

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Dolj au organizat ieri două acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii faptelor de evaziune fiscală şi activităţilor ilicite de comerţ din domeniul comercializării cărnii şi produselor din carne respectiv comercializării legumelor şi fructelor.
Polițiștii au acționat în municipiul Craiova, astfel fiind efectuate verificări și controale la 18 societăţi comerciale verificate; precum și la 10 persoane fizice; totodată fiind controlate și 20 mijloace de transport.

Ca urmare a abaterilor constatate au fost aplicate 13 sancţiuni contravenţionale de peste 90.000 de lei, iar valoarea mărfurilor confiscate se ridică la 5.620 de lei reprezentând 1309  kg legume, 95 kg fructe,  95 kg carne, dar și 310 kg furaje.

În urma controlului efectuat la punctul de lucru aparținând  unei persoane fizice autorizate a fost identificată cantitatea de 265 kg legume – fructe  ce urma a fi comercializată, pentru care reprezentantul societăţii nu a putut prezenta documente de provenienţă. Polițiștii au aplicat o sancţiune contravenţională de 20.000 de lei, dispunându-se totodată confiscarea sumei de 1.100 de lei reprezentând contravaloarea cantiţăţii de 265 kg legume – fructe,  aflată în gestiune fără documente de provenienţă.

De asemenea, cu ocazia controlului efectuat în Piaţa Centrală Craiova, a fost identificat un bărbat care a comercializat cantitatea de 50 kg carne miel pentru care nu a deţinut documente care să ateste provenienţa legală a acesteia. Cel în cauză a fost sancţionat contravenţional cu suma de 5.000 de lei, dispunându-se totodată confiscarea sumei de 750 lei reprezentând contravaloarea cantităţii de carne de miel comercializată fără documente.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS