16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljA mituit un polițist pentru a-și scăpa fetele de un dosar penal

A mituit un polițist pentru a-și scăpa fetele de un dosar penal

Un craiovean a fost arestat la domiciliu și este cercetat pentru comiterea infracțiunii de dare de mită, după ce a încercat să mituiască un polițist de la Secția 2 Craiova cu 100 de euro.
Potrivit anchetatorilor, pe 16 martie, polițistul Adrian Dan de la Secția 2 a anunțat ofițerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj că un bărbat din Craiova, Ion Dinu, i-a oferit suma de 50 de euro drept mită. În schimbul banilor, polițistul trebuia să nu dispună măsurile legale într-un dosar penal în care fiicele minore ale lui Dinu sunt cercetate pentru comiterea infracțiunii de furt calificat.
În urma denunțului, pe 3 aprilie, ofițerii Anticorupție au organizat o acţiune de prindere în flagrant a lui Ion Dinu, acesta din urmă fiind reținut după ce oferise aceluiași polițist suma de 100 de euro. Flagrantul a fost organizat chiar în biroul polițistului din incinta Secției 2 Poliție Craiova.
Ulterior, Dinu a fost dus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, unde a fost audiat de un procuror, care a dispus reținerea inculpatului pentru 24 de ore.
Sâmbătă, după o noapte petrecută în arest, Ion Dinu a fost prezentat judecătorilor de la Tribunalul Dolj, care au dispus arestarea la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile a craioveanului. Hotărârea instanței nu este definitivă și poate fi contestată de inculpat și procurori.
Anchetatorii mai spun că la cercetări au participat și ofițeri ai IPJ Dolj, dar și din cadrul Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS