10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorj„Şcoala Altfel“ la Garnizoana Târgu Jiu

„Şcoala Altfel“ la Garnizoana Târgu Jiu

Garnizoana Târgu Jiu, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj, desfăşoară pe 9 aprilie, între orele 9.00-15.00, evenimentul „Armata – o şcoală altfel“. Activitatea este organizată de Unitatea Militară 01541 şi Biroul de Informare Recrutare din Centrul Militar Judeţean Gorj, în scopul consolidării parteneriatului interinstituţional, întâmpinarea nevoii de cunoaştere de către tânăra generaţie a instituţiei militare, promovarea imaginii Armatei Române şi a carierei militare, la punctul de control-acces al cazărmii din strada Calea Bucureşti, numărul 5. „Cu această ocazie, se va organiza un Atelier de prezentare a armamentului şi muniţiei de infanterie, precum şi a tehnicii de artilerie terestră şi antiaeriană din dotarea Armatei Române. În cadrul expoziţiei de armament, muniţie şi tehnică militară, Biroul de Informare Recrutare, din cadrul Centrului Militar Judeţean Gorj va organiza un atelier de promovare a  carierei militare“, a declarat colonelul Marin Bran, comandantul Garnizoanei Târgu Jiu. Acţiunea face parte din programul „Şcoala Altfel“.

„Şcoala Altfel“ şi la UCB

Universitatea „Constantin Brâncuși“ (UCB) din Târgu Jiu în colaborare cu Liga Studenților din UCB demarează proiectul „Student pentru o săptămână“. Este vorba de prima ediție a acestui proiect, care se desfăşoară de luni şi până pe 9 aprilie. Scopul proiectului îl reprezintă facilitarea integrării elevilor care se află în an terminal, în mediul academic din centrele universitare, tinerii având ocazia de a experimenta viața de student și de a participa la viața activă din campus, prin activități educative, culturale și sociale. Programul primei ediții a proiectului „Student pentru o săptămână“ este diversificat. Pe parcursul celor patru zile, elevii sunt invitați să participe la cursuri deschise organizate la nivelul facultăților din cadrul Universității „Constantin Brâncuși“ din Târgu Jiu, campionate de fotbal, tenis de masă, tenis de câmp, spectacole, vizite în universitate, petreceri, seri de film.
„Elevii vor putea participa la următoarele cursuri deschise: «Managementul calităţii în administraţia publică», «Protecţia juridică a copilului» (organizate în cadrul Facultății de Relaţii Internaţionale, Drept şi Ştiinţe Administrative), «Bazele generale ale atletismului», «Metodica predării baschetului» (organizate în cadrul Facultății de Ştiinţe Medicale şi Comportamentale). Totodată, elevii sunt invitați să viziteze Universitatea, laboratoarele și sălile de curs ale Facultății de Inginerie, să se bucure de spectacolul EcoStudStar organizat de Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor în Amfiteatrul din zona centrală și de petrecerea studențească, organizată special pentru aceștia la Complexul Studenţesc Debarcader“, a declarat Andreea Văduva, purtătorul de cuvânt al UCB.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS