12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMisiuni de salvare ale pompierilor mehedinţeni

Misiuni de salvare ale pompierilor mehedinţeni

Un echipaj de pompieri din cadrul Detaşamentului Orşova a intervenit ieri cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă, pe raza localităţii Topleţ, judeţul Caraş-Severin, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetaţie uscată. Incendiul a cuprins vegetaţie uscată, mărăciniş şi lăstăriş, pe o suprafaţă de circa 5 hectare, existând pericol de propagare la un adăpost de animale şi 2 clăi de fân. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost determinată de crearea din culpă a condiţiilor pentru a genera incendiul.

Pompierii din cadrul Detaşamentului Drobeta Turnu Severin au intervenit, ieri după amiază cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă, o ambulanţă SMURD şi o autospecială de descarcerare, la un accident rutier produs între trei autoturisme în municipiu. La soisrea pompierilor, victima a fost scoasă din autoturism şi preluată de un echipaj SAJ. Pompierii au intervenit pentru înlăturarea pericolului de izbucnire a unui incendiu, ca urmare a producerii accidentului rutier.

Tot ieri, două echipaje de pompieri, din cadrul Gărzii de intervenţie Baia de Aramă, au intervenit, cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă, în comuna Bala, satul Vidimireşti, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la anexe gospodăreşti. Incendiul a cuprins o magazie din lemn, pe o suprafaţă de circa 20 mp, aparate electrice depozitate în magazie şi circa 6mp din astereala casei. La stingerea incendiului au participat doi voluntari din cadrul SVSU Bala, cu autospecială de lucru cu apă şi spumă, şi 20 de cetăţeni cu găleţi cu apă, aceştia fiind coordonaţi de către primarul comunei. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost efectul termic produs de un coş de fum neprotejat faţă de materialele combustibile.

Tot duminică, un echipaj de pompieri, din cadrul Detaşamentului  Drobeta Turnu Severin, a intervenit în satul Bobaiţa, comuna Malovăţ, pentru salvarea unei bovine, căzută într-o râpă adâncă de circa 15m. Pompierii au reuşit, cu ajutorul accesoriilor din dotare, să scoată animalul în viaţă şi să îl predea proprietarului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS