27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCum a fost soluționat scandalul „Thomas Motanul“

Cum a fost soluționat scandalul „Thomas Motanul“

Colegiul „Carol I“ a fost în atenția presei în ultima lună din cauza scandalului de la orele  de limba engleză (FOTO: GdS)
Colegiul „Carol I“ a fost în atenția presei în ultima lună din cauza scandalului de la orele
de limba engleză (FOTO: GdS)

Profesoara de la Colegiul „Carol I“, acuzată de părinți că abuzează emoțional elevii vorbindu-le de „plăcerile carnale“, a fost anchetată de conducerea școlii. Vedeți mai jos ce sancțiune a primit.

Carmen Miulescu, profesoara de limba englează de la clasa a XI-a I a Colegiului Național (CN) „Carol I“ din Craiova, a fost acuzată de un grup de părinți că abuzează emoțional elevii. După o ședință furtunoasă, părinții au depus la începutul lunii martie 2015 o plângere către Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Dolj în care au cerut ca profesoara Miulescu „să fie supusă unei testări psihiatrice“. Părinții susțin că profesoara ar fi cerut unei eleve să dezvolte în limba engleză „plăcerile carnale“ și că i-ar fi ridicat fusta în fața clasei unei alte eleve care ar fi refuzat să mai vină la meditațiile particulare. „Am acasă un pisic pe nume Thomas, reîncarnarea unui bărbat care se uită la mine când mă dezbrac“, ar fi spus, cu altă ocazie, profesoara Miulescu. În replică, profesoara Miulescu a declarat că „motanul Thomas este mort de șase luni“, fiind făcut „vedetă post-mortem“ din vina conducerii liceului, cu care se războiește din alte motive. Scandalul „Thomas Motanul“ a fost relatat pe larg în GdS, de aceea nu mai intrăm în amănunte.

„Nu aveau ce să-mi facă“

ISJ Dolj a recomandat instituției de învățământ să deruleze o anchetă conform art. 280 din Legea nr. 1/2011, a educației naționale. Joi, conducerea CN „Carol I“ a prezentat concluziile acestei anchete. „Profesoara Carmen Miulescu se face vinovată de menținerea unui climat tensionat în catedră și în relația sa cu unii elevi din clasa a XI-a I și cu părinții acestora. Ca pedagog, dumneaei avea la îndemână diverse pârghii psiho-pedagogice de gestionare eficientă sau la un nivel mulțumitor și de atenuare a conflictelor izvorâte din nemulțumirile verbale ale elevilor, părinților și cadrelor didactice, de-a lungul timpului. Se sancționează cu avertisment“, a declarat directorul CN „Carol I“, Alexandrina Thorwachter. Decizia urma să fie comunicată joi către profesoara Carmen Miulescu. Actul poate fi contestat la Colegiul de Disciplină de pe lângă ISJ Dolj, în 15 zile de la comunicare. Între timp, părinții a nouă elevi de la clasa a XI-a I au depus cereri și au fost transferați la altă grupă de limba engleză.
„Voi contesta totul pe penal!“, susține profesoara Miulescu. „Nu aveau ce să-mi facă, pentru că toate sunt invenții. «Plăcerile carnale» este o traducere liberă, un mișto după titlul unei poezii («Carnal knowledge»). Este o poezie dintr-o antologie. Eu nu am predat așa ceva la clasă, ci sonete de Shakespeare din cartea respectivă. Am dreptul să selectez ce poezii vreau eu dintr-o carte pe care o public, la care sunt autor“, a mai declarat Carmen Miulescu. Profesoara a fost sancționată cu avertisment, potrivit art. 280, alin (2), lit b din Legea nr. 1/2011 a educației naționale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS