13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Peste 1000 de copaci vor fi plantați în comuna Rojiște

Dolj: Peste 1000 de copaci vor fi plantați în comuna Rojiște

Asociaţia Creștini  a organizat o activitate de împădurire în cadrul proiectului “Plantăm un copac, plantăm o speranţă”, proiect ce are ca scop plantarea de copaci în zonele ce necesită reîmpădurire pentru creşterea şi reîntinerirea suprafeţei împădurite din Oltenia. De asemenea, proiectul urmărește și educarea tinerilor în spiritul protejării mediului. Plantarea copacilor a început în această dimineață, la ora 10:00, în satul Tâmburești, comuna Rojiște.

Se plantează 1.100 puieți de salcâm, prin implicarea directă a comunității locale, copii și adulți, cu sprijinul Direcției Silvice Dolj, Ocolului Silvic Sadova, Facultății de Agricultură și Silvicultură Craiova, C.R.O.N.O Centrul de Resurse pentru Organizațiile Nonprofit din Oltenia, Primăriei și Consiliului Local Rojiște, Școlii cu clasele I – VIII Rojiște și S.C. Linclon Trans S.R.L. Dăbuleni. Seceta și defrișările masive din Dolj au condus la o tendință de deșertificare a solurilor din zonă, iar Asociația Creștini urmărește în cadrul acestui proiect conştientizarea şi responzabilizarea comunităţii, cultivarea respectului pentru natură, îmbunătăţirea calităţii mediului, combaterea schimbărilor climatice prin diminuarea efectelor secetei şi limitarea deşertificării.

Asociația Creștini este o organizație neguvernamentală, non-profit, apolitică și independentă, cu beneficiu public, care dorește să sprijine comunitatea din Regiunea Sud-Vest Oltenia din punct de vedere socio-economic, cultural, educativ, spiritual, științific, medical și profesional, precum și a persoanelor aflate în dificultate din România.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS