24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDoljeni reținuți pentru furt calificat și tăinuire

Doljeni reținuți pentru furt calificat și tăinuire

Poliţişti din Dăbuleni, Călăraşi şi Bechet au executat ieri şase percheziţii domiciliare, în localitățile Călăraşi şi Bechet, în urma cărora au fost ridicate de la locuinţele unor persoane bănuite de comiterea unor furturi mai multe bunuri ce fac obiectul unor dosare penale.

Oamenii legii au descins la locuințele lui Iulian Bileru, Viorel Voicu şi Florin Bulugean, toţi din comuna Călăraşi. Din primele cercetări s-a stabilit că Bileru, de 22 de ani, este autorul a trei infracţiuni de furt calificat şi a unei infracţiuni de tăinuire la furt calificat. Poliţiştii au mai stabilit că, Viorel Voicu, de 51 de ani, şi Florin Bulugean, de 21 de ani, sunt autorii a două infracţiuni de furt calificat.  Dosare penale și extinderea cercetărilor s-a aplicat și în cazul lui Vergică Neicu, de 47 ani, bănuit de comiterea unui furt calificat, iar Liviu Ciucă, de 24 de ani, este cercetat pentru  infractiuni de tăinuire la furt calificat.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova a dispus faţă de cele cinci persoane continuarea urmăririi penale în calitate de suspecţi, iar Iulian Bileru, Viorel Voicu, Florin Bulugean şi Vergică Neicu au fost introduşi în arestul IPJ Dolj pe bază de ordonanţă de reţinere pe o perioada de 24 ore.
Cei cinci suspecți au comis fapte de la începutul anului și până în prezent, autorii sustrăgând electronice, electrocasnice dar și un utilaj agricol din case nelocuite, iar de la o stație de irigat au sustras două motoare electrice. Astfel, a fost ccreat un prejudici total de 40.000 de lei, din care a fost recuperat în proporţie de 50%, bunurile fiind restituite părţilor vătămate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS