6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: „Școala Altfel”, la Centrul social pentru copii „Best Life”

Craiova: „Școala Altfel”, la Centrul social pentru copii „Best Life”

Copiii din cadrul Centrului social multifuncțional „Best Life” pentru copiii dezavantajați social al Arhiepiscopiei Craiovei vor participa, în perioada 6 – 9 aprilie, la programe artistice speciale, în cadrul săptămânii Școala Altfel, „Să știi mai multe, să fii mai bun!”, și totodată premergătoare Sărbătorilor Pascale. Cu acest prilej, în ziua de luni, la ora 10.00, elevi ai Liceului de Artă „Marin Sorescu” din Craiova îi vor vizita pe copiii aflați în grija Arhiepiscopiei Craiovei și vor participa împreună la ateliere de creație, în cadrul cărora vor picta ouă de Paști, vor confecționa felicitări, iepurași și coșulețe. În aceeași zi, la ora 12.00, beneficiarii Centrului vor primi vizita unui grup de elevi ai Colegiului Național „Frații Buzești”, în cadrul unei frumoase acțiuni caritabile menite a le aduce o bucurie copiilor care provin din familii dezavantajate social. Tot luni, la ora 13.30, copiii Centrului social „Best Life” vor participa la evenimentul caritabil organizat la Centrul social „Renașterea” de către Fundația „Cuvântul care Zidește” a Mitropoliei Olteniei. Aici, elevi ai mai multor unități de învățământ din Craiova vor susține un moment artistic specific sărbătorilor pascale, iar fondurile obținute în urma acestei acțiuni vor fi direcționate pentru ajutorarea copiilor Centrului social „Best Life”.

În ziua de marți, 7 aprilie, copiii Centrului social „Best Life” vor fi implicați în atelierul de pictură pe ouă și piatră, cât și de poezie populară, organizate la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Dolj, instituție – partener în acțiunile recreativ – educaționale desfășurate în folosul copiilor Centrului „Best Life”. Atelierele de creație fac parte din seria de ateliere intitulate „Micul artist pe urmale bunicilor” și sunt coordonate de studenți voluntari din cadrul Facultății de Litere a Universității din Craiova, fondatoare ale Cercului de Folclor al facultății.
Miercuri, 8 aprilie, elevii clasei a III-a și a IV-a din cadrul Școlii Gimnaziale „Gheorghe Țițeica”, însoțiți de cadrele didactice, vor vizita Centrul social „Best Life” și vor participa, alături de copiii beneficiari ai Centrului, la ateliere de creație specifice acestei perioade.

Joi, 9 aprilie, începând cu ora 13.45, copiii Centrului social „Best Life” vor viziona concertul coral „Spune-ți povestea” susținut de Corala academică a Filarmonicii „Oltenia”, dirijor  Manuela Enache, la pian Corina Stănescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS