17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Doi funcţionari publici, arestaţi pentru luare de mită şi trafic de influenţă

Craiova: Doi funcţionari publici, arestaţi pentru luare de mită şi trafic de influenţă

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Craiova au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu datele de 31 martie 2015 și 01 aprilie 2015, a inculpaților:
Radu Smarandache, șef serviciu din cadrul Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (D.G.A.S.P.C.) Dolj, cu privire la săvârșirea infracțiunii de luare de mită, în formă continuată.
Rodica Ţenea, consilier juridic în cadrul Direcției Juridice din cadrul Primăriei municipiului Craiova, cu privire la săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, în formă continuată.

Potrivit procurorilor, în perioada 2013 – 2015, Radu Smarandache, în calitate de șef al Serviciului de Evaluare Complexă a Persoanei Adulte cu Handicap (S.E.C.P.A.H.) din cadrul D.G.A.S.P.C. Dolj, printr-un intermediar, a pretins și a primit, în șase rânduri, sume de bani cuprinse între 500 și 1000 de lei, de la persoane interesate să obțină certificate de încadrare în grad de handicap, fără a fi îndreptățite sau aparținători ai acestora.
Rodica Ţenea, prin același intermediar, a pretins și primit, în șase rânduri, sume de bani cuprinse între 2000 de lei și 8000 de euro, de la persoane interesate să se angajeze la diverse instituții din municipiul Craiova sau să se pensioneze medical, prevalându-se de relațiile pe care le are cu factorii de decizie în cadrul acestor instituții.

În cauză se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane.
Cei doi au fost prezentați ieri Tribunalului Dolj, care a dispus față de aceștia măsura arestului preventiv pe 30 zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS